מידע שהגיע לידי העיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד", שפורסם הבוקר (שני), מספק הצצה נדירה למוקדי הדיון בשיחות הישירות שהתקיימו בין נציג ממשל טראמפ לבין נציגי חמאס. על פי הפרסום, סוגיית עתיד החימוש של חמאס ושל יתר ארגוני הטרור העזתיים היוותה נדבך משמעותי בדיאלוג בין הצדדים. הדיווח מעלה כי במהלך המפגש הראשון בין בוהלר לנציגי חמאס, העלה השליח האמריקני מספר פתרונות חלקיים שנדחו על הסף. במקומם, הציגו נציגי חמאס תפיסה של הסדר מקיף שאינו מתמקד רק ברצועת עזה, אלא מתייחס גם ליהודה ושומרון וגם למזרח-ירושלים.
המתווה שהוצג על ידי חמאס, כך על פי הדיווח, כולל הסדרה שתאפשר יציבות ארוכת-טווח של למעלה מעשור. בהתייחס למזרח-ירושלים, ההצעה מדברת על שימור הסטטוס-קוו הקיים בעיר. הפרטים שנחשפו מלמדים כי השיחות לא נסובו רק סביב סוגיית החטופים והפסקת האש המיידית, אלא עסקו באופן נרחב בסוגיות ליבה של הסכסוך, תוך ניסיון להגיע להסדרה כוללת של המצב באזור למשך תקופה ממושכת.
נקודה מרכזית בשיחות, על פי העיתון הלונדוני, נגעה למוכנות חמאס לדון בעתיד המערך ההתקפי של הארגונים העזתיים, כשהדגש מושם על מערך הטילים. הדיווח מציין כי ההנהגה הביעה פתיחות להעלות נושא זה על שולחן הדיונים, אולם זאת בכפוף לתנאים מוקדמים משמעותיים. בין התנאים שהציב חמאס: נסיגה מלאה של צה"ל מרצועת עזה, סיום הלחימה בכל הגזרות, ושחרור כל החטופים המוחזקים בידי הארגון. רק לאחר מילוי תנאים אלה, טוענים גורמי חמאס על פי הדיווח, ניתן יהיה לקיים דיון על עתיד מערך הנשק ההתקפי במסגרת הרגיעה ארוכת-הטווח.
יחד עם זאת, הפרסום חושף גם את גבולות הגזרה שהציבה הנהגת חמאס. על פי המידע שהגיע לעיתון, הובהר במהלך הפגישות כי גם בתרחיש של הקמת מדינה פלסטינית בעתיד, לא תהיה נכונות לוותר באופן מלא על מערך הנשק של ארגוני העזתיים. הדיווח מדגיש כי מדובר בעיקרון חזק מבחינת ההנהגה הנוכחית של הארגון, וכי עיקרון זה אינו תלוי בזהות ההנהגה. משמעות הדבר היא שגם אם תתרחש חילופי הנהגה בארגונים הפועלים ברצועה, העמדה.
מה לא יאומן הם נחושים מצריים איתם הסורים איתם הכל משחק מהלך