מקורות יודעי דבר בחמאס טוענים כי השיחות שקיימו לאחרונה בכירים בארגון הטרור עם נציגים מהממשל האמריקני היו "חיוביות", אך עדיין זקוקות לזמן כדי להצליח וצפויות להימשך גם בימים הקרובים – באופן ישיר או דרך המתווכות. הדברים דווחו הבוקר (שלישי) בעיתון הפרו-סעודי, "א-שרק אלאווסט".
לדברי המקורות, הפגישה עם אנשי ממשל טראמפ התמקדה בעיקר בסוגיית שחרור החטופים הישראלים בעלי אזרחות אמריקנית. הם ציינו כי הנהגת חמאס לא מסרה במהלך השיחות מידע בנוגע למצבם של החטופים, כלומר אם הם חיים או מתים, אך הבהירו כי בחמאס הביעו נכונות לשחררם בתמורה לכך שישראל תשחרר 200 מחבלים פלסטינים על כל חטוף ישראלי חי.
בוושינגטון ציירו אמש תמונה שונה בנוגע למגעים הישירים של ממשל טראמפ עם חמאס. שר החוץ האמריקני מרקו רוביו אמר אתמול כי השיחות שהתקיימו בהובלת שליחו של טראמפ לענייני חטופים, אדם בוהלר, היו אירוע בודד שלא הוביל לפריצת דרך.