ארגון הטרור חמאס מאשר כי חבר הלשכה המדינית של חמאס, סלאח אל-ברדוויל, חוסל הלילה בתקיפת צה"ל ממערב לחאן יונס.
על פי הדיווחים, אל-ברדוויל חוסל באוהל המשפחתי יחד עם אשתו, בתקיפה משמעותית של צה"ל בה חוסלו מחבלים נוספים בדרגי השטח.
חמאס הוציא הודעת אבל רשמית על מותו של אל-ברדוויל: “התנועה אבלה על מות הקדושים של חבר הלשכה המדינית וחבר המועצה המחוקקת שלה, מנהיג הג’יהאד ד”ר סלאח אל-ברדאוויל, שעלה לשמיים באוהלו באזור אל-מאוואסי ממערב לחאן יונס, לצד אשתו”, נכתב בהודעת ארגון הטרור.
דווח על וידאו זה
ברדוויל, יליד חאן יונס, רכש השכלה בתחום ההנדסה במצרים, בדומה לאחים יחיא ומוחמד סינוואר ובכירים אחרים בארגון. במסגרת תפקידיו התקשורתיים בחמאס, הוא ערך את העיתון הרשמי "א-ריסאללה" וניהל את מחלקת התקשורת. כמו כן, שימש כדובר מרכזי בתקשורת הערבית. אל ברדוויל ישב בעבר בכלא בישראל, בשל פעילותו בארגון הטרור, אך שוחרר בהמשך.
יצויין כי ברדוויל הוא החבר התשיעי מתוך 17 חברי הלשכה המדינית של חמאס שחוסל מאז תחילת המלחמה, והשני מבין חברי הלשכה שנשארו בעזה. שישה מחברי הלשכה, ביניהם ח'ליל אל-חיה וראזי חמד, עזבו את הרצועה טרם פרוץ המלחמה. חיסולו מגיע זמן קצר לאחר חיסולו של עיסאם א-דעליס, המכונה "ראש ממשלת הצללים", בשבוע שעבר.
בתוך כך, רשת התקשורת הפלסטינית ׳קודס׳, המזוהה עם חמאס, דיווחה כי מוחמד חסן אל-עמור, עוזרו של מנהיג חמאס המחוסל יחיא סינוואר, נהרג גם הוא הלילה בתקיפות ברצועת עזה.
כל הכבוד תמשיכו להוריד אותם ,אלו לא בני אדם
כן יאבדו כל אויבך ד’.