• בניסיון להרוויח הפסקת אש, ארגון הטרור חמאס העביר הסכמה על שחרור 5 חטופים חיים בתמורה להפוגה של כחודשיים. בישראל אומרים כי חלה התקדמות במגעים, אך מתעקשים על מתווה וויטקוף שבמסגרתו ישוחררו לפחות עשרה חטופים מבין ה-24 שככל הידוע עדיין בחיים.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים אתמול שורת התייעצויות בהמשך להצעה שהתקבלה מהמתווכות. "בשעות האחרונות העבירה ישראל למתווכות את הצעתה הנגדית בתיאום מלא עם ארצות-הברית" נמסר בהודעת לשכת נתניהו.
נציין כי ברקע המגעים ולקראת הפגנות האנרכיסטים, חמאס ממשיך בלוחמה הפסיכולוגית ומפרסם סרטון נוסף של החטוף אלקנה בוחבוט, המבקש לצאת מהשבי.
במקביל, הלחימה ברצועת עזה נמשכת וצה"ל מרחיב את הפעילות ברפיח ונכנס בשעות האחרונות לשכונה נוספת. בצהריים שוגרו שלושה פצמ"רים לעבר כוחות צה"ל בפאתי חאן יונס, ובאירוע נוסף D9 של כוח צה"ל עלה על מטען במרחב – בחסדי שמיים ללא נפגעים בשני האירועים.
• מפקד צבא לבנון, הגנרל רודולף הייכל, מעדכן כי אנשיו עצרו כמה חשודים במעורבות שיגור הרקטות לעבר ישראל. לדבריו, "שיגרור הרקטות מלבנון אל השטחים הפלסטיניים הכבושים משרת את ישראל". לדבריו, צבא לבנון מקיים את ההסכם והמכשול היחיד להשלמת פריסת צבא לבנון מדרום לליטאני הוא נוכחות צה"ל (רועי קייס).
• בביתו של פעיל מחאת השמאל שנעצר בגין תקיפת שוטרת מג"ב נמצאו רובה מסוג קלצ’ניקוב, רובה מסוג קראבין, רימוני הלם, פגז 120 מ״מ, מחסניות מלאות ואלפי כדורים בתפזורת.
חדשות מהעולם:
• טראמפ על ההחלטה למשוך את מועמדותה של אליס סטפניק לשגרירה באו"ם והחשש מקרב צמוד מול הדמוקרטים על המקום שלה בבית הנבחרים: "לא רוצה לקחת צ'אנס במחוז שלה".
• סגן הנשיא ג'יי-די ואנס בגרינלנד: דנמרק במשך שנים לא עשתה עבודה טובה עם גרינלנד והפקירה את הביטחון שלה. סין ורוסיה מחפשות דריסת רגל באזור הארקטי, גרינלנד היום בטוחה פחות משהייתה לפני 40-30 שנה.
• שוב משבר? זלנסקי על הטיוטה החדשה של הסכם המינרלים עם ארה"ב: אוקראינה לא תסכים לחתום על הסכם שמערער על תהליך הצטרפותה לאיחוד האירופי.
• דיווח ברויטרס: קטאר ממשיכה בשיחות התיווך בין קונגו ורואנדה, ושוחחה כי עם המורדים מארגון ה-M23 על הפסקת אש במלחמה במזרח קונגו.
• טראמפ שוחח הערב עם ראש ממשלת קנדה מארק קרני, ואמר: הייתה לנו שיחה טובה, מאמין שדברים יסתדרו עם קנדה. במקביל, נשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום הודיעה כי הייתה לה פגישה "טובה" עם כריסטי נואם, השרה לביטחון המולדת של טראמפ המבקרת במדינות במרכז אמריקה.
• דיווח ברויטרס: סומליה מכינה הצעה לארה"ב שתעניק לה גישה חופשית לבסיסים אוויריים ונמלים ימיים ברחבי המדינה.
• דיווח בפוליטיקו: סגן הנשיא ג'יי-די ואנס, ראש הסגל בבית הלבן סוזי וויילס ויועצים בכירים של הנשיא טראמפ המליצו לו השבוע לפטר את היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ בעקבות המבוכה שנגרמת בפרשת דליפת המודיעין באפליקציית סיגנל.
• מפקד הצי של משמרות המהפכה עלי-רזא טנגסירי באיום ישיר על ארה"ב: איש לא יכול לתקוף את איראן ולברוח – אפילו אם נצטרך לרדוף אחריו עד מפרץ מקסיקו. אנחנו יכולים לתקוף בסיסים של האויב בכל מקום, ולא ננהל משא ומתן על תוכנית הטילים שלנו או יכולות חזית ההתנגדות.
• לאחר כישלון המבצע הצבאי במחוז קורסק ברוסיה – צבא אוקראינה פלש לעומק של 4-3 ק"מ במחוז בלגורוד ברוסיה, כך לפי דיווח ברויטרס. בתוך כך, סוכנות הידיעות AP מצטטת בכירים בצבא ובממשלת אוקראינה לפיהם רוסיה נערכת לפתוח במבצע צבאי רחב ומשולב לאורך חזית של 1,000 ק"מ שצפוי להימשך לכל אורך 2025, ואין לה שום אינטרס לעצור כעת את הלחימה – ולכן מנסה לדחות ככל הניתן את שיחות המשא ומתן. הערכת המודיעין של אוקראינה היא שצבא רוסיה נערך לכבוש שטחים במחוזות חארקוב, סומי וזפוריז'יה בניסיון למקסם את כוחה במשא ומתן ולהגדיל את השטח שברשותה.
• לשכת ראש ממשלת עיראק: נספק ללבנון דלק בששת החודשים הקרובים.
• מספר ההרוגים ברעידת האדמה במיאנמר עלה ל-1,644. משלחת ישראלית צפויה להגיע לתאילנד מחר בבוקר, שם תסייע בחילוץ לכודים מרעידת האדמה.