פיתוח הפריפריה הדרומית נתקל במכשול נוסף היום (ראשון), כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להשהות את המשך הליך החקיקה של הקמת שדה התעופה הבינלאומי בנבטים. ההחלטה התקבלה חרף העובדה שהצעת החוק כבר אושרה בוועדת הכלכלה והייתה אמורה לעלות להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת בימים הקרובים.
ההחלטה להקפיא את התהליך החקיקתי התקבלה בניגוד לעמדת משרד האוצר ובניגוד לציפיות של שותפים קואליציוניים. נתניהו הנחה לקיים דיון מקצועי נוסף בנושא, על אף שההצעה כבר עברה את כל השלבים המקדימים בתהליך החקיקה. יוזמי החוק, חברי הכנסת רם בן ברק ואלמוג כהן, קידמו את ההצעה שאושרה לאחרונה בוועדת הכלכלה בראשותו של ח"כ דוד ביטן. התוכנית המקורית קבעה כי השדה יוקם בתוך שבע שנים, מה שהיה אמור להוות זרז משמעותי לפיתוח אזורי במרחב הדרומי של ישראל.
אחד המכשולים העיקריים לקידום המיזם היא התנגדות מצד מערכת הביטחון. ח"כ אלמוג כהן התייחס לסוגיה זו וחשף: "נודע לי כי הלילה יובא בפני הקבינט מכתב מסווג של צה״ל ובו התנגדות להצע״ח שלי להקמת שדהת הבינלאומי בנבטים, כפי שהתנגדו למעבר צה״ל דרומה, לעיר הבה״דים, ולבסיס ליקית שייחנך בקרוב."
כהן הביע תסכול מעמדת הצבא בנושא והוסיף: "צר לי כי נציגי הצבא מתנהלים כנגד רצון הריבון והמחוקק, בעוד גם לאחר שביקשו דיון חסוי בועדת הכלכלה לא טרחו להגיע אליו." למרות התנגדות זו, חשוב לציין כי ישנם גורמי ביטחון בכירים לשעבר התומכים בהקמת השדה בנבטים. בין התומכים ניתן למנות את האלוף במיל' אלעזר שקדי, האלוף במיל' גיורא איילנד, תא״ל רם כוכב, ואל״מ אסף שיף – עובדה המעמידה בספק את הטענה שמדובר בהחלטה ביטחונית מובהקת.
מפלגת עוצמה יהודית, שרואה בהקמת השדה חלק מהסכמים קואליציוניים, פרסמה הודעה בעקבות העיכוב: "הקמת שדה התעופה בנבטים חיונית לתושבי הנגב, אך שוב אנו עדים לדחייה נוספת. אנו מצפים מראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעמוד בהתחייבותו הקואליציונית כלפי עוצמה יהודית ולוודא שלא תתרחש דחייה נוספת. אין לנו ספק ששיקולי ביטחון חשובים, אך יש לא מעט אנשי ביטחון שתומכים בשדה התעופה בנבטים."
מעבר לחשיבות הפוליטית, למיזם יש משמעות כלכלית וחברתית מרחיקת לכת. כפי שמודגש בדיונים השונים, "שדה התעופה בנבטים אינו רק צורך תחבורתי, אלא גם מנוע צמיחה שייצור אלפי מקומות עבודה, יחזק את הנגב ויקרב את הפריפריה למרכז." ההצעה זכתה לתמיכה רחבה וחוצת-מפלגות של למעלה מ-80 חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית, נתון המדגיש את הקונצנזוס הרחב לגבי חשיבות הפרויקט לפיתוח הדרום. כעת, עתידו של המיזם תלוי בתוצאות הדיון המקצועי שביקש ראש הממשלה, ובשאלה האם יוחזר לסדר היום החקיקתי בהקדם.