על רקע הסגר המתמשך על רצועת עזה והמצוקה ההומניטרית המחריפה, חושף כתב מקומי את המחאה המתפתחת נגד הנהגת חמאס. בריאיון נדיר שהעניק לחדשות 12, איש התקשורת העזתי סמי עובייד מצייר תמונה קשה של אוכלוסייה אזרחית הלכודה בין הפטיש לסדן, מאות תושבים העזו בשבוע האחרון להשמיע קול מחאה נגד שלטון חמאס, אך ניסיונות אלו דוכאו במהירות. לדברי עובייד, שהשתתף בעצמו בשתי הפגנות, הארגון מעדיף את המשך שליטתו על פני רווחת התושבים, והגיב להתקוממות העממית באמצעים קיצוניים שכללו, לפי הדיווח, אף הוצאות להורג של מפגינים.
בריאיון שהתקיים היום (שני), לא היסס סמי עובייד, תושב העיר עזה העובד כעיתונאי, לחשוף את זעמו כלפי הארגון השולט ברצועה. עובייד, שלא הסתיר את פניו מול המצלמות, האשים את חמאס בהחרפת הסבל של האוכלוסייה האזרחית וסירובה לשנות את מדיניותה חרף המשבר ההומניטרי המעמיק.
"כבר 30 ימים שיש סגר מוחלט על עזה", פתח עובייד את דבריו, "ישראל לא מכניסה לתושבי הרצועה שום דבר" בדבריו התייחס עובייד למצור המוטל על הרצועה, שהוחמר בחודש האחרון, והדגיש את התסכול הגובר בקרב האוכלוסייה האזרחית שמשלמת, לטענתו, את המחיר של העימות המתמשך בין ישראל לחמאס. הוא הבהיר כי רבים מהתושבים כבר אינם רואים בחמאס כגורם המייצג את האינטרסים שלהם.
בחלק מהותי מהריאיון, סיפר עובייד על השתתפותו האישית בהפגנות המחאה האחרונות נגד שלטון חמאס ברצועה. "השתתפתי בשתי הפגנות ואני תמיד אומר, התושבים אומרים לחמאס 'די. מספיק, תעופו מהשלטון של עזה'. חמאס אומרת, 'שימותו 2.5 מיליון, אנחנו נשארים בשלטון'. אנחנו לא רוצים חמאס ואנחנו נגד חמאס", אמר בהתרגשות. העיתונאי העזתי לא היסס לפנות ישירות לארגון השולט ברצועה: "חמאס, תתני לי כתושב עזה לחיות בכבוד. אתם הבאתם לנו נכבה ב-7 באוקטובר. חמאס עשתה טעות, משוגע זרק אבן בבאר שכל החכמים לא יכולים להוציא, ואנחנו לא מצליחים לצאת מהפלונטר הזה".
מקורות מקומיים מאשרים כי בשבוע שעבר אכן התקיימו בעזה הפגנות מחאה נגד שלטון חמאס, בהן נטלו חלק מאות תושבים, במשך מספר ימים רצופים. אלו היו מהמחאות הפומביות הנדירות נגד הארגון מאז תפס את השלטון ברצועה. בתחילה נקטו מנגנוני הביטחון של חמאס בגישה מרוסנת יחסית. הארגון נמנע תחילה מדיכוי אלים של המפגינים, ככל הנראה מחשש שפעולה כזו תצית גל מחאה גדול יותר. במקום זאת, ניסו אנשי חמאס להסיט את זעם התושבים כלפי ישראל, ולהציג אותה כאחראית בלעדית למצב ההומניטרי.
אולם, ככל שהמחאה הלכה והתרחבה, השתנתה גם תגובת הארגון. בהדרגה ננקטו צעדים שיטתיים של דיכוי והפחדה כלפי המפגינים והמארגנים. בסוף השבוע האחרון כבר לא נצפו כלל מפגינים ברחובות עזה, עובדה המעידה על יעילות מדיניות ההפחדה. דיווחים מהרצועה מלמדים כי חמאס אף הוציא להורג חלק מהמפגינים, במטרה להרתיע אחרים מלהצטרף למחאה.
בדבריו, הדגיש עובייד את התסכול העמוק בקרב האוכלוסייה האזרחית, הרואה עצמה לכודה בין מדיניות הסגר הישראלית לבין שלטון חמאס, שלטענתו אינו מוכן לוותר על האחיזה בשלטון גם במחיר סבל נוסף לתושבים. הריאיון הנדיר הזה מספק הצצה נדירה לקולות הביקורת הפנימיים בעזה, המעזים להתנגד בפומבי לשלטון החמאס חרף הסיכונים הכרוכים בכך. מומחים מעריכים כי ככל שיימשך המשבר ההומניטרי, כך תגבר התסיסה הפנימית נגד הארגון השולט ברצועה.