מקורות צבאיים בכירים חושפים כי צה"ל מתכוון לבצע שינוי משמעותי באסטרטגיית הפעולה שלו ברצועת עזה, המתמקד בהרחבת השליטה הישראלית בשטחים נוספים ברחבי הרצועה.
על פי התוכנית המתגבשת, עיקר המאמץ יתמקד בכיבוש שטחים הן בצפון הרצועה והן בדרומה, תוך מטרה ברורה להפוך אזורים אלה למרחבי ביטחון הנמצאים תחת שליטה צבאית ישירה של צה"ל.
גורמים המעורים בפרטים מציינים כי אחת המטרות המרכזיות של תוכנית זו היא עיבוי שטח הפרימטר סביב רצועת עזה, במטרה ליצור חיץ ביטחוני יעיל יותר. יישום התוכנית צפוי לכלול פינוי של תושבים מקומיים מאזורים אלה, כמו גם שינויים נוספים במדיניות העברת הסיוע ההומניטרי לרצועה.
בגזרה הדרומית של רצועת עזה, מתכנן צה"ל להרחיב באופן משמעותי את אזורי השליטה שלו מעבר לגבול ציר פילדלפי המוכר. במקביל, הכוחות יפעלו בעוצמה רבה מהאוויר ומהיבשה, תוך ביצוע פעולות "ריכוך" שמטרתן להקטין את הסיכון לכוחות צה"ל הפועלים בשטח. בנוסף, פעולות אלה נועדו גם לוודא כי אין נוכחות של חטופים ישראלים באזורים המדוברים.