במסגרת ראיון שהעניק היום (שלישי) לערוץ 14, שטח חבר הכנסת אלמוג כהן את עמדתו הנחרצת בסוגיית שדה התעופה בנבטים שירדה מסדר היום של הממשלה בשבוע האחרון. כהן פתח בביקורת חריפה על תהליך קבלת ההחלטות בנושא: "פה ראש הממשלה נדרש להחלטה מנהיגותית, האם שלטון הפקידים והדיפ-סטייט מנהל את המדינה, או שהמדינה מנהלת את הצבא".
לדברי הח"כ, התרחש מהלך בלתי תקין כאשר הנושא הוסר מהדיון בממשלה. הוא פירט את השתלשלות האירועים מנקודת מבטו: "25 דקות לפני הקבינט, טלפון לראש המל"ל, האם הנושא הזה נמצא בסדר יום? לא. 10 דקות לפני, כן. עשו מחטף, הביאו מצגת משנת 2015, כאשר הנושאים הביטחוניים זה עניין של דעה, והתאמה".
חבר הכנסת כהן הדגיש את התמיכה הרחבה לה זוכה היוזמה בקרב אנשי הביטחון: "שקדי איתנו, תת-אלוף רן כוכב איתנו, ועוד עשרות קצינים בדרגות תת-אלוף ואלופי משנה, וגם אלופים אפילו. יש לנו פה תמיכה אדירה. ופה ראש הממשלה נדרש להחלטה מנהיגותית, האם שלטון הפקידים והדיפ סטייט מנהל את המדינה, או שהמדינה מנהלת את הצבא".
נקודת השיא בראיון הגיעה כאשר כהן הצהיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים על נכונותו לפרק את הקואליציה בשל סוגיה זו: "כאן יש פקידות שמחליטה לעשות מחטף. אבל כפי שהצלתי את הממשלה הזו לא פעם ולא פעמיים, לא אהסס להפיל אותה בשביל תושבי הנגב. אני אומר את זה חד וחלק. כל החלטה שמגיעה, האצבע שלי, באותו ערב שהצלתי את הממשלה, איך אמרו לי? אלמוג, תבקש הכל, תקבל הכל".
עוד הוסיף כי "אני אומר בפה מלא. כל אתגר שיגיע לפתחי, מי אתמול והלאה, אני, מבחינתי, הולך עד הסוף". "שיבדקו אותי, ואתם תראו שזה גם מה שיקרה". יש לציין כי בתחילת השבוע, ראש הממשלה נתניהו קיבל את ההחלטה להסיר את הצעת החוק הנוגעת להקמת שדה התעופה בנבטים מסדר היום, תוך שהוא מבקש לקיים דיון מעמיק יותר בסוגיה. החלטה זו עוררה התנגדות הן במשרד האוצר והן בקרב גורמים במערכת הביטחון.
צודק