בכיר במשרד החוץ הרוסי הביע חששות כבדים מהשפעות אפשריות של מתקפה על מתקני הגרעין באיראן, כפי שמשתמע מהאיום האמריקאי האחרון. סרגיי ריאבקוב, סגן שר החוץ של הפדרציה הרוסית, התבטא בחריפות בנושא. כך צוטט היום (שלישי) בסוכנות הידיעות רויטרס.
הדיפלומט הבכיר התייחס ישירות למצב המתוח בין וושינגטון לטהראן ואמר: "ישנם איומים, כמו גם אולטימטומים". בהמשך דבריו, הבהיר ריאבקוב את עמדת מוסקבה בנושא: "אנחנו רואים את השיטות הללו כבלתי-ראויות ומחשיבים אותן כאמצעי עבור ארצות הברית לכפות את רצונה על הצד האיראני".
נציג הקרמלין לא הסתפק בביקורת על הגישה האמריקאית, אלא אף התריע מפני ההשלכות האפשריות של פעולה צבאית. "לתקיפת מתקני הגרעין עשויות להיות השלכות קטסטרופליות עבור כל האזור", הזהיר ריאבקוב. עם זאת, הוא הביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות למצוא פתרון דיפלומטי למשבר, בציינו כי עדיין יש זמן להגיע להסכם "הגיוני" בנושא.
"הרכבת טרם עזבה את התחנה", אמר ריאבקוב, תוך שימוש במטאפורה להדגשת האפשרות לפתרון משברים בדרכי שלום. הוא הוסיף כי "רוסיה מוכנה להציע את שירותיה הטובים לוושינגטון וטהראן", רמז ברור לנכונות מוסקבה לשמש כמתווכת בין הצדדים.
ההצהרות הרוסיות מגיעות על רקע המתיחות הגוברת בין ארצות הברית לאיראן. הנשיא טראמפ הציב אולטימטום למשטר בטהראן, לפיו אם בתוך חודשיים לא יושגו הסכמות דיפלומטיות באשר לתוכנית הגרעין האיראנית, עשויה להישקל אופציה של תקיפה צבאית. מנגד, גם עמדת איראן נותרה נחרצת. המנהיג העליון של הרפובליקה האסלאמית דחה את האפשרות לנהל משא ומתן עם הממשל האמריקאי במצב של איומים, ושלל בתוקף את ניהול המגעים "תחת לחץ" כפי שהוגדר על ידו.