השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ניצל את שעות הבוקר המוקדמות (רביעי) ועלה להר הבית, זאת לרגל פתיחתו מחדש של האתר הקדוש למבקרים יהודים לאחר תקופה של 13 ימים בהם היה סגור לכניסתם.
הביקור התקיים תחת מעטה אבטחה מוגברת ומשך תשומת לב ציבורית רבה, כצפוי וראש מינהלת הר הבית הרב שמשון אלבוים בירך את השר בן גביר: "אשרינו שזכינו שיש שר שמעלה את בית המקדש על ראש שמחתו ופוקד אותו פעם אחר פעם ומזכיר לכולנו את סלע קיומנו בארץ הזו"
תגובה חריפה לא איחרה לבוא מכיוונו של חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה), אשר תקף בחריפות את עליית השר בן גביר להר הבית. "העליה להר הבית היא פגיעה בקדושת המקום הקדוש ביותר לעם היהודי ובסטטוס קוו שכל גדולי ישראל והרבנים הראשיים לדורותיהם התנגדו לעליית יהודים למקום", כתב ח"כ גפני.
הוא הוסיף וטען כי "עלייתך לשם כרוכה באיסור חמור של חיוב כרת לך ולכל הנלווים אליך, היא לא מגלה ריבונות, להיפך היא מהווה חילול הקודש וגורמת להסתה מיותרת בעולם המוסלמי ולא רק בו". בסיום תגובתו, קרא גפני לשר בן גביר "לחדול מלעלות להר הבית מקום מקדשנו".
עליה של מוסלמים להר גרועה הרבה יותר
בן גביר מראה מנהיגות אמיתית כשהוא עולה להר הבית ללא חשש, וגפני רק חושף את חולשתו כשהוא תוקף אותו ומעדיף להתחנף לקולות השמאל במקום לעמוד על העקרונות שלנו.
אני מסכים שלפי גדולי הדור שלנו זה אסור…אבל מעניין שגפני זועק שאנשים מהכיפות הסרוגות עושים משהוא לא טוב,שזה בינם לבין בורא עולם,אבל האם גפני ,יזעק גם על ההישתלחות של ליברמן,היום בגדולי ישראל…,או כל מיני אמירות בשמאל על החרדים,או אפילו שהשבוע ,הודיעו על קיצוץ התקציב,לאברכים,איפה הזעקות שלו…..הכי קל ליזעוק על בן גביר…(אולי ביגלל שכל מיני חרדים מודרנים למינהם בוחרים בו…)