במסגרת התפתחות חדשה בפרשה המשפטית המורכבת הנוגעת לשלמה פילבר, הגישו גורמי התביעה פנייה לגוף האתי של לשכת עורכי הדין בישראל. בפנייה זו, המהווה ניסיון שלישי מסוגו, מבקשת הפרקליטות לבחון מחדש את הלגיטימיות של המשך הייצוג המשפטי שמעניק משרד חדד, רוט, שנער ושות' לפילבר.
במוקד הבקשה עומדת טענה לסתירה מהותית בייצוג, הנובעת מכך שמשרדו של עמית חדד מספק שירותי ייצוג משפטי במקביל למספר גורמים בעלי אינטרסים מנוגדים. בין הלקוחות המדוברים נמנים ראש הממשלה בנימין נתניהו, פילבר המחזיק במעמד עד מדינה, וכן שני נאשמים – יונתן אוריך ועופר גולן – העומדים לדין בגין מה שמוגדר כהטרדת פילבר עצמו.
לפי עמדת הפרקליטות, מצב זה יוצר בעיה אתית חמורה המחייבת התערבות של הגוף המפקח על התנהלות עורכי הדין בישראל. בקשת הפרקליטות מתמקדת בייצוגו של פילבר בהליך אזרחי-מנהלי, שלטענתה קשור בעקיפין לתיקים הפליליים המתנהלים. בתגובה לפנייה, פרסם פילבר הודעה מפורטת בחשבון ה-X שלו, בה הוא מציג נרטיב שונה לחלוטין. "בפרקליטות מנסים בכל כוחם לפגוע בייצוג שלי, במיוחד לאחר שתבעתי אותם על עבירות פליליות חמורות של האזנות סתר (פגסוס)", כתב פילבר, וקשר את הפנייה הנוכחית לתביעה שהגיש בנושא מעקבים אלקטרוניים.
פילבר מצביע על העיתוי הבעייתי של הפנייה, לאחר שכבר הסתמך על החלטה קודמת של ועדת האתיקה בעניין זה והשקיע משאבים רבים בהכנת הגנתו המשפטית. לדבריו, הנימוק החדש שמציגה הפרקליטות הוא היותו "במעמד של מתלונן" בתיק הטרדת עד. בהמשך דבריו, מציג פילבר טענה חמורה בנוגע לאופן יצירת התלונה שבמרכז המחלוקת. "הריני להבהיר כי 'התלונה' לכאורה על 'הטרדה' נגבתה ממני ע"י אלי אסייג ורינת סבן בתרמית ותחבולה", טוען פילבר, ומספק את גרסתו לאירועים.
פילבר מתאר כי בשנת 2019 הגיע ליחידת להב 433 כדי להתלונן על איום שהופנה כלפי משפחתו ברשת החברתית טוויטר. לטענתו, החוקרים ביקשו ממנו "להגיש תלונה מסודרת בעניין כדי שנוכל לבדוק", אך בהמשך התבקש לספר מה הוא יודע על "אירוע הרמקולים". פילבר טוען כי מסר שאינו יודע דבר על האירוע מכיוון שלא היה בביתו באותה עת.
הנקודה המרכזית בטענת פילבר היא כי "בתרמית הפכה המשטרה את התלונה על איומים על ילדי ל'תלונה כנגד אוריך וגולן'". פילבר אף פונה ישירות לחברי ועדת האתיקה בפוסט, ומבקש מהם "לבקש את המידע המלא והתלונה" ומזהיר "אל תפלו בפח, תבדקו טוב את המידע שמזינים אתכם".