חלון הזמנים ליישום מהלך החלת הריבונות לפי חזון נשיא ארה"ב טראמפ הוא בחודשים יולי עד ספטמבר. כך מעריכים מקורות מדיניים שעוסקים בהוצאתו לפועל של המהלך ההיסטורי.
אותם גורמים הסבירו בשיחה עם אריאל כהנא בעיתון 'ישראל היום' כי ליישום הריבונות בבקעת הירדן וביהודה ושומרון משמעויות רבות והיבטים נרחבים. כיוון שההסכם הקואליציוני עם כחול לבן מאפשר להעלות את הנושא להצבעה רק מ־1 ביולי ואילך, ומאחר שהעבודה על היבטים אלה עדיין בעיצומה, הכוונה היא לבצע את הצעד בחודשי הקיץ, ולא יאוחר מספטמבר. ראש הממשלה נתניהו, נזכיר, אמר לפני כשבועיים בסיעת הליכוד כי תאריך היעד להחלת הריבונות הוא 1 ביולי.
היום צפוי לנחות בישראל שר החוץ של גרמניה, הייקו מאס, כדי לדון בתוכנית השלום של טראמפ ובפרט בהחלת הריבונות. גרמניה, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי עד סוף 2020 והמדינה החזקה ביבשת, מתנגדת בחריפות לסיפוח השטחים. ההערכה היא כי השר הגרמני יציג את עמדתו זו בפני עמיתו, שר החוץ גבי אשכנזי, ובפני נתניהו, שעימו ייפגש בנפרד.הן בגרמניה והן באיחוד האירופי, מאיימים לעצור שיתופי פעולה כלכליים ואחרים עם ישראל, אם צעד הריבונות יתממש.
עם זאת, ההערכה של דיפלומטים אירופים ושל גורמים ישראליים היא כי במישור המעשי, צעדי התגובה האירופיים לא יהיו חריפים, אלא בעיקר ימנעו את פיתוח הקשרים הקיימים. עמדת האירופים היא כי החלת החוק הישראלי ביו"ש באופן חד־צדדי היא הפרה של החוק הבינלאומי.מנגד, בישראל מציגים נימוקים משפטיים המאששים את זכותה לנקוט צעד זה – נימוקים שמגובים על ידי הממשל האמריקני.