נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק הערב (ראשון) את "עיטור הנשיא" לראש ממשלת אלבניה, אדי רמה, במהלך ביקורו הרשמי בישראל. רמה התקבל בטקס חגיגי בבית הנשיא בירושלים, ולאחר מכן קיימו השניים פגישה מדינית מורחבת, שבמהלכה דנו בצורך הדחוף בהשבת החטופים המוחזקים בעזה.
בשיאה של הפגישה, העניק הנשיא הרצוג את עיטור הכבוד הגבוה ביותר של מדינת ישראל לראש ממשלת אלבניה, כאות הוקרה על ידידותו העמוקה ורבת השנים עם ישראל, על מאבקו הבלתי מתפשר באנטישמיות ועל עמידתו האיתנה והבלתי מתפשרת לצד מדינת ישראל לאחר הזוועות שבוצעו ב-7 באוקטובר. כמו כן, ציין הנשיא את הפנמת לקחי השואה על ידי אלבניה והנצחת גבורת העם האלבני בהגנה על יהודים בתקופה האפלה ביותר בהיסטוריה, כמו גם את העדפת ביטחונה של ישראל ואת בחירתו של רמה באמת ובצדק חרף גלי הגינוי הבינלאומיים.
"זהו כבוד גדול לקבל את פניכם, ראש הממשלה אדי רמה, ורעייתך לינדה רמה, כאן בבית הנשיא בירושלים," אמר הנשיא הרצוג בפתח דבריו. "אני מתכבד להעניק לך, אדוני ראש הממשלה, את עיטור הנשיא של מדינת ישראל – העיטור האזרחי הגבוה ביותר בישראל. עיטור הנשיא של מדינת ישראל מוענק לאנשים, כמוך, שהאירו את העולם במנהיגות יוצאת דופן, בבהירות מוסרית, ובערכים דמוקרטיים. ולאלה שהפגינו חברות אמיצה עם העם היהודי ועם מדינת ישראל."
הנשיא הרצוג הדגיש את תמיכתו העקבית של רמה בישראל ברגעים הקשים ביותר: "כאשר הגיע הרגע להפוך מילים למעשים, עמדת באתגר באומץ. בשעתנו הקשה ביותר, לאחר מתקפת החמאס האיומה על מדינת ישראל – המתקפה הקשה ביותר על העם היהודי מאז השואה – סירבת להיכנע ללחץ הבינלאומי. החזקת במצפן המוסרי שלך, והבעת חברות עמוקה ותמיכה חיונית בישראל."
בסיום דבריו, הביע הנשיא תקווה לשיתוף פעולה פורה עוד יותר בין שתי המדינות וציין כי "המסורת היהודית מלמדת שהעולם עומד על שלושה עמודים שווים: על צדק, על אמת ועל שלום. אני מאמין גם שערכים אלה – של צדק, אמת ושלום, והשילוב ביניהם – הם הבסיס למנהיגות שלך, והבסיס לידידות בין אלבניה לישראל שאותה אתה סייעת לעצב."
ראש ממשלת אלבניה, אדי רמה, קיבל את העיטור בהתרגשות ואמר: "כבוד הוא לי לקבל את העיטור הזה בשם העם האלבני, ובעיקר בשם כל האלבנים, שהסכימו להניח את חייהם בסיכון בשעה החשוכה ביותר בהיסטוריה המודרנית, והפכו את ארצנו למדינה היחידה באירופה שסיימה את מלחמת העולם השנייה עם יותר יהודים ממה שהייתה בהתחלה."
רמה הדגיש את מחויבותה של אלבניה למאבק באנטישמיות ולשימור זיכרון השואה: "אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי להיות קולניים נגד אנטישמיות, העברנו חקיקה, וקידמנו חינוך לשואה בבתי הספר שלנו. כי בשבילנו, זה לא רק על היהודים, זה על האנושות כולה."
בנוגע למצב הנוכחי ולסכסוך עם חמאס, הצהיר רמה באופן חד משמעי: "ברגע מאוד קשה זה, ישנם אנשים חפים מפשע שמוחזקים בכלאי חמאס. אני רוצה לחזור על כך – אלבניה תמיד תמכה בפתרון שתי המדינות, אך אנחנו סבורים שאין פתרון כל עוד חמאס קיים. חמאס איננו תנועת התנגדות. חמאס הם הנאצים של המאה החדשה, וכפי שההיסטוריה לימדה אותנו, אין מקום לפשרה עם נאצים."