הצהרה רשמית שפורסמה היום, אימת שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י את קיומן של שיחות מתוכננות בין טהרן לוושינגטון, וחשף את המועד המדויק לפגישה. האישור מגיע לאחר שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חשף את דבר קיום המגעים במהלך פגישתו עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו.
משמעות הדיאלוג המתחדש היא היסטורית, שכן אם אכן יתפתחו לשיחות ישירות בין הצדדים, יהיה זה המקרה הראשון של דיאלוג פורמלי מסוג זה מאז תקופת כהונתו של הנשיא האמריקאי הקודם, ברק אובמה. עם זאת, עראקצ'י הבהיר בהצהרתו כי בשלב זה איראן אינה מתכוונת להעביר את השיחות למסלול ישיר. "כרגע אין כוונה להפוך את השיחות עם ארה"ב לשיחות ישירות", ציין שר החוץ. הוא הוסיף דגש חשוב לגבי מסגרת הדיונים, כאשר הבהיר כי הגישה שיושמה בלוב, שהובילה לפירוק פיזי של תוכנית הגרעין במדינה זו, "לא נמצאת על הפרק" מבחינת איראן.
בהתייחסו למטרות האיראניות במשא ומתן, הדגיש עראקצ'י: "המטרה העיקרית של איראן היא להסיר את הסנקציות ולפתור את הבעיות של העם האיראני". שר החוץ הביע אופטימיות מסויגת והוסיף כי "ניתן להשיג זאת", במה שנראה כרמז לנכונות להגיע לפשרות מסוימות. בסוגיית התנאים המוקדמים למשא ומתן, הציג עראקצ'י עמדה נחרצת. הוא הצהיר כי "לא נקבעו תנאים מוקדמים למשא ומתן", והדגיש שטהרן "לא תקבל שום תנאי מוקדם" שיוצב בפניה. הצהרה זו מבהירה את הקו האיראני לפיו המדינה מוכנה לשיחות, אך לא בכל מחיר.
עראקצ'י התייחס גם לעמדתה של ישראל, המתנגדת באופן עקבי לכל הסכם גרעין עם איראן. בתגובה לעמדות הישראליות בנושא, אמר שר החוץ האיראני כי הן "מהוות תקוות שלא יתממשו". בהמשך לכך, הוסיף נקודה מעניינת לגבי סוגיית האמון בין הצדדים, כאשר טען ש"אין בעיה לבנות אמון בנוגע לתוכנית הגרעין, כל עוד היא לא מוגבלת".
הפגישה המתוכננת בין נציגי איראן וארה"ב מתרחשת על רקע מתיחות מתמשכת סביב תוכנית הגרעין האיראנית, והסנקציות הכבדות שהטילה ארה"ב על איראן. המגעים המחודשים מעוררים עניין רב בקהילה הבינלאומית, במיוחד לאור העובדה שהם מתקיימים בתקופה שבה היחסים בין המדינות היו במתיחות גבוהה במיוחד.