רבני בית שמש פרסמו הנחיות מיוחדות לקראת פסח תשפ"ה שיחול בשבת. במוקד ההנחיות: איסור על סילוק חמץ דרך מערכת הביוב העירונית בשל חשש לנזקים משמעותיים. במסמך החתום על ידי עשרות רבנים, ביניהם מרא דאתרא הגאון רבי נתן קופשיץ, מופיעות הוראות מפורטות כיצד להיפטר מהחמץ באופן בטוח, לרבות ההמלצה להשליכו לפחים ציבוריים במרחב העירוני.
בערב פסח השנה, שיחול בשבת, נדרשים תושבי העיר בית שמש להתמודד עם מורכבות הלכתית מיוחדת. לאור זאת, פרסמו מורי ההוראה ופוסקי ההלכה בעיר איגרת הלכתית חריגה הכוללת הנחיות ייעודיות לביעור חמץ במצב ייחודי זה. המסמך, שעליו חתומים כשלושים רבנים מהעיר, מדגיש בעיקר את האיסור המפורש על פינוי חמץ באמצעות מערכת הביוב הביתית. האיגרת קובעת באופן חד משמעי: "אסור לזרוק את החמץ לשירותים, בין כשהוא בפני עצמו, וקל וחומר כשהוא בתוך גילופו או כלי, משום שזה עלול לגרום סתימות בצינורות הביוב, וכפי שכבר אירע בשנים קודמות."
הסכנות, כפי שמפורטות במכתב, אינן מסתכמות רק בפגיעה אישית, אלא עלולות להשפיע על שכנים ודיירים אחרים: "וגם אירע כמה פעמים שמחמת הסתימות בצנרת, עלה החמץ בבתים של אנשים אחרים, ויש בזה נזק ומכשול, וזה חשש 'מצווה הבאה בעבירה'." הביטוי האחרון מתייחס למצב הלכתי בעייתי בו קיום מצווה אחת (ביעור חמץ) מוביל לעבירה אחרת (נזק לרכוש הזולת).
כפתרון חלופי, מציעים הרבנים דרך יעילה ובטוחה להיפטר מהחמץ: "לכן בשנה שכזו יש לזרוק את תחתיות החמץ שנותרו, פסח הנמצא ברשות הרבים כגון ברחוב או במדרכה [במקום שיש עירוב], ויש לזרוק את החמץ לפני סוף זמן שריפת חמץ, וכך אין חובת ביעור." בניגוד למה שעשוי להיתפס כבעיה אפשרית, מוסיפים הרבנים ומבהירים: "העירייה אינה מתכוונת לזכות במה שנמצא בפחים הציבוריים, בין בפחים הגלויים ובין בפחים המוטמנים. וגם תפקיר בערב שבת את כל הפחים." משמעות הדבר שאין חשש הלכתי בהשלכת החמץ לפחים העירוניים.
באשר לשריפת החמץ המסורתית, קובעת האיגרת הנחיות ברורות: "ביום שישי יש לשרוף את החמץ מוקדם בבוקר, כמו בכל שנה, וכמבואר בשולחן ערוך (סי' תמ"ד ס"ב). ויש לשרוף במקומות המיועדים לשריפה." עבור אלו המקפידים על קיום מצוות שריפת חמץ כהלכתה, מוסיפים הרבנים הבהרה מרגיעה: "[ובכדי לקיים מצוות שריפת חמץ כמנהג ישראל, די בשריפת עשר הפתיתים שנמצאו בבדיקת החמץ]."
לגבי החמץ שנותר לשימוש בסעודות השבת עצמה, ההנחיה פשוטה: "ואת החמץ שנשאר בשבת יש להשליך לפח הנמצא ברשות הרבים." בין הרבנים החתומים על האיגרת ניתן למצוא את רבני הקהילות המרכזיות בעיר, בראשות הגאון רבי נתן קופשיץ, המשמש כמרא דאתרא. פרסום ההנחיות באופן מרוכז נועד למנוע בלבול בקרב הציבור ולספק מענה אחיד לשאלות הרבות המתעוררות בשנה בה חל ערב פסח בשבת, מצב הלכתי שאינו מתרחש מדי שנה ודורש התייחסות מיוחדת.
ראוי לציין כי ההנחיות ניתנו תוך התחשבות הן בהיבט ההלכתי והן בהיבט המעשי, במטרה לאפשר לתושבים לקיים את מצוות החג כהלכתן מבלי לגרום לנזקים לתשתיות העירוניות או לרכוש הזולת.