בנאום פרידה רשמי לפני המראתו בחזרה לישראל, סיכם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו את שהותו הדיפלומטית בבירה האמריקנית. בהצהרה שמסר לתקשורת, הדגיש נתניהו את היבטי המפגש המשמעותיים ביותר עם הנשיא דונלד טראמפ, תוך שהוא מתאר את האווירה החיובית ששררה בין השניים. "אני מסיים עכשיו ביקור שני בארצות-הברית תוך חודשיים. ביקור חם מאוד עם ידידי הנשיא דונלד טראמפ," פתח נתניהו את דבריו. "יכולתם להתרשם מהקרבה הגדולה ומהידידות הגדולה בינינו, והיא באה לידי-ביטוי בנושאים שדיברנו."
ראש הממשלה ציין כי הפגישה עם טראמפ כללה דיון מעמיק בארבעה נושאים מרכזיים. הראשון והמשמעותי ביותר עסק בתוכנית הגרעין האיראנית, נושא שעומד בראש סדר העדיפויות הביטחוני של ישראל. "קודם כל – איראן. אנחנו מסכימים שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני," הדגיש נתניהו. "זה יכול להיעשות בהסכם, אבל רק אם ההסכם הזה הוא הסכם נוסח לוב; שנכנסים, מפוצצים את המתקנים, מפרקים את כל המכשורים, בפיקוח אמריקני ובביצוע אמריקני – זה טוב."
בהתייחסו לאפשרות שמהלך דיפלומטי לא יצליח, הוסיף ראש הממשלה: "אפשרות שנייה, שזה לא יהיה. שהם סתם יגררו את השיחות, ואז האופציה היא צבאית. כולם מבינים את זה. על כך דנו באריכות." הנושא השני שעלה בפגישה נגע למצב בעזה ולמאמץ המשולב לחיסול החמאס ולהשבת החטופים. "אנחנו נחושים לחסל את החמאס, ובאותה עת אנחנו נחושים להחזיר את כל חטופינו," מסר נתניהו.
בהקשר זה, הזכיר ראש הממשלה אמירה פומבית של הנשיא האמריקני לגביו: "והנשיא הסתכל עליי, ואמר לכתבים שם: 'האיש הזה עובד כל הזמן כדי לשחרר את החטופים'." נתניהו ראה בדברים אלה הכרה בפעילותו הרציפה בנושא, והתייחס לביקורת הנשמעת נגדו בישראל: "אני מקווה שבזה הוא ניפץ את השקר שמופץ חדשות לבקרים שאני לא עובד למענם, שלא אכפת לי. אכפת לי, ואני עושה את זה, ואנחנו גם נצליח בזה."
בנוסף, ציין ראש הממשלה כי הפגישה כללה התייחסות לחזון עתידי לגבי עזה: "וגם דיברנו על החזון של הנשיא טראמפ, כי אנחנו כרגע במגע עם מדינות שמדברות על האפשרות לקלוט הרבה מאוד עזתים. זה חשוב, כי בסוף זה מה שצריך להיות."
הנושא השלישי שהועלה בשיחות עסק בזירה הצפונית ובפעילות טורקיה באזור. "הנושא השלישי – טורקיה. טורקיה רוצה להקים בסוריה בסיסים צבאיים, וזה סכנה לישראל," הסביר נתניהו. "אנחנו מתנגדים לזה, פועלים נגד זה. אמרתי לנשיא טראמפ שהוא ידיד שלי, גם ידיד של ארדואן: 'אם נצטרך את העזרה שלך – נדבר איתך על זה'."
בחלקה האחרון של הפגישה עלה נושא כלכלי הנוגע ליחסי המסחר בין ישראל לארה"ב. "והנושא הרביעי והאחרון – המכסים. הנשיא טראמפ ביקש מהמדינות להוריד את גירעון הסחר שלהן עם ארצות-הברית לאפס," תיאר נתניהו. "אמרתי לו: 'זה לא כל כך קשה בשבילנו. נעשה את זה'. זה המעט שאנחנו יכולים לעשות לארצות-הברית ולנשיאה שעושים כל כך הרבה למענינו."
בסיום דבריו, הביע ראש הממשלה שביעות רצון מתוצאות הביקור, ורמז על התפתחויות עתידיות: "זה היה ביקור מאוד טוב, ביקור מאוד חם, ויש גם דברים אחרים שתשמעו עליהם בהמשך." המטוס הממשלתי המריא מוושינגטון זמן קצר לאחר מכן, כשנתניהו ופמלייתו בדרכם חזרה לישראל לאחר ביקור דיפלומטי אינטנסיבי שכלל גם הופעה בפני הקונגרס האמריקני והתייעצויות במחלקת המדינה.