העיר הרביעית הכי בטוחה בעולם ב 2025
בשנת 2024, דובאי דורגה כעיר הרביעית הכי בטוחה בעולם, לפי מדדים של ביטחון אישי, פשיעה נמוכה, ונוכחות משטרתית יעילה. איחוד האמירויות כולו דורג כמדינה השנייה הכי בטוחה בעולם, ויותר מזה: – 5 מתוך 7 האמירויות במדינה מדורגות בטופ 10 הערים הבטוחות בעולם. אלה נתונים שגורמים גם לאירופה וארה"ב להרים גבה – ולא בכדי.
משאירים וחוזרים – ואף אחד לא נוגע
הסיפורים שצצים ברשתות החברתיות ובקרב מבקרים בדובאי פשוט מדהימים:
– אישה ששכחה את התיק שלה בקניון "דובאי מול "(אגב, הקניון הגדול בעולם) וחזרה כעבור שעה ומצאה אותו בדיוק באותו המקום, סגור וללא שינוי.
– מטייל ישראלי בשם יהודה י. מספר: "השארתי בטעות את הטלפון הנייד שלי על ספסל בחוף ג'ומיירה – הייתי בטוח שהלך על הטלפון, אבל שכחתי שאני בדובאי. חזרתי כעבור חצי שעה והטלפון היה מונח בדיוק כפי שהשארתי אותו."
אלו לא סיפורים נדירים, אלא עדויות שחוזרות על עצמן. בדובאי, "לא נגעו בזה" זו לא הפתעה – זו הנורמה.
למה זה קורה? הנה כמה מהסיבות המרכזיות:
שיטור מתקדם ונוכחות מיידית
המשטרה בדובאי פועלת עם מערכות מהמתקדמות בעולם: מצלמות חכמות, טכנולוגיות זיהוי פנים, ורחפנים שמנטרים אזורים ציבוריים 24/7. ברגע שמתרחשת עבירה – הזיהוי והתגובה מהירים בצורה חסרת תקדים. התוצאה? שמירה ואבטחת התושבים והמבקרים ברמה הגבוהה ביותר בעולם.
תרבות של כבוד וקבלה
אחד הדברים המרשימים באיחוד האמירויות הוא החינוך לערכים של כבוד כלפי כל אדם והתנהגות נאותה – גם בקרב מהגרי העבודה. התוצאה היא מרקם חברתי יציב שמתנהל בצורה בטוחה ונעימה למבקרים, ולתושבים זה פשוט בDNA של כולם.
שימוש בטכנולוגיה בכל פינה
תחנות משטרה חכמות, מצלמות בכל פינה, זיהוי פנים בנקודות כניסה ויציאה – כל אלו לא רק משפרים את המעקב, אלא גם דואגים שאין מקום לפשיעה.
קהילה בינלאומית מחויבת
דובאי היא עיר גלובלית – חיים בה אנשים ממעל 200 מדינות, ודווקא המגוון הזה, במקום לגרום לחיכוך, מייצר תחושת אחריות קולקטיבית. כולם מבינים את הערך של הביטחון ורוצים לשמר אותו – גם מתוך כבוד לעיר שמארחת אותם וגם כדי להבטיח את העתיד שלהם בה.
מדיניות ממשלתית:
באיחוד האמירויות הפנימו כי תחושת ביטחון תורמת לתיירות ולעסקים ועל כן האיחוד ממקד משאבים עצומים בנושא. כדי למשוך תיירים, כדאי לתת להם תחושת ביטחון. דובאי מתגאה בחוויית הביטחון האישי של תושביה ושל התיירים המבקרים בה. מכוניות הספורט המשמשות את השוטרים באות להבהיר כי לרשויות אכיפת החוק יש אמצעים משוכללים להתמודד עם עבירות תנועה.
לא רק ביטחון – אלא סגנון חיים
תחושת הביטחון בדובאי לא נגמרת בכך שלא גונבים – היא מורגשת גם ברחובות, בפארקים, בתחבורה הציבורית ואפילו בשעות הלילה המאוחרות. נשים, גברים, צעירים ומשפחות – כולם מרגישים נוח להסתובב בכל שעה.
זה לא רק נותן שקט נפשי – אלא גם משנה את איכות החיים: אנשים יוצאים יותר, מטיילים יותר, מרגישים חופשיים. ובעידן שבו ערים רבות בעולם מתמודדות עם עלייה בפשיעה – דובאי מציגה מודל הפוך לחלוטין.
סיכום: לא רק גובה המגדלים – גם עומק הביטחון
דובאי מוכיחה שאפשר לשלב חדשנות, עוצמה כלכלית ואיכות חיים – מבלי לוותר על תחושת ביטחון אמיתית. לא מדובר רק במדיניות, אלא בתרבות שלמה, שבאה לידי ביטוי בכל היבט של החיים.
אז אם שאלתם את עצמכם האם באמת אפשר להשאיר ארנק בקניון או טלפון על ספסל ולחזור ולמצוא אותו – בדובאי זה לא רק אפשרי. זה קורה כל הזמן.