בקבינט המלחמה אשר התקיים אמש (רביעי) בירושלים, כאשר במרכזו עמדה סקירה מפורטת שהוצגה בפני השרים בנוגע למפגשים וההתייעצויות שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת ביקורו האחרון בוושינגטון. במהלך הישיבה, הדגיש ראש הממשלה בפני השרים המשתתפים כי קיים תיאום הדוק ומקיף בין ישראל לבין הממשל האמריקני, הן בהתייחס למצב ברצועת עזה והן בנוגע לאיום המתפתח מכיוון איראן.
על פי דיווח שפורסם ב"ישראל היום", מספר שרים בכירים בפורום הביעו עמדה נחרצת בנושא האסטרטגיה המבצעית. השרים בצלאל סמוטריץ ואורית סטרוק הציגו דרישה ברורה במהלך הישיבה להרחיב ולהגדיל את היקף הפעולות הצבאיות בזירה. השרים סמוטריץ וסטרוק התבטאו באופן החלטי: "צריך לדרוש את כולם ואם לא להתחיל בתמרון הגדול ולא להמשיך עם דרישת פעימות". דברים אלו משקפים את עמדתם כי יש לשאוף לשחרור מלא של כל החטופים, ובמידה שהדבר לא יתאפשר, לפתוח במהלך קרקעי נרחב במקום להתמקד בשחרור הדרגתי.
גם השרה מירי רגב הצטרפה לדעה זו, כשציינה כי עוצמת הפעילות הצבאית הנוכחית אינה מספקת. לדבריה, אם אכן ניכר שהמאמץ המבצעי מניב תוצאות ו"מזיז את המחוגים" אצל הצד השני, יש הגיון דווקא בהעצמת והגברת לחץ זה. ברקע הדיון, הביע שר האסטרטגיה רון דרמר הערכה משמעותית: "רואים שהלחץ הצבאי יוצר תזוזות אצל חמאס". הערכה זו, שהתבססה על מידע מודיעיני עדכני, חיזקה את הקו התומך בהמשך והעצמת המאמצים המבצעיים.
בסיכום הדיון, אימץ ראש הממשלה נתניהו את הגישה התומכת בחיזוק המהלכים הצבאיים, באומרו: "בהחלט צריך להגביר יותר את הלחץ". דברים אלו מסמנים את הכיוון האסטרטגי שצפוי להנחות את המשך ההתנהלות הישראלית בזירה. משמעות נוספת העולה מהדיווח היא כי למרות שמועות שונות שהופצו בתקשורת, ממשל טראמפ ממשיך לתמוך במאמצים הצבאיים הישראליים ברצועת עזה ומגבה את המשך הפעלת הכוח בזירה זו. נתון זה מחזק את הטענה בדבר התיאום ההדוק בין ירושלים לוושינגטון, כפי שהדגיש ראש הממשלה בפתח הדיון.