הוסר צו האיסור שהוטל בפרשייה ה-"ביטחונית" שפורסמה לראשונה אמש.
במחלקה לחקירות שוטרים נימקו את הסרת הצו בכך ש"חרף קיומו של צו איסור פרסום על כלל פרטי הפרשה, לצערנו הופר הצו ברגל גסה כך שפרטים מתוך החקירה המצויה בעיצומה פורסמו בניגוד לדין. נוכח הפצת מידע חלקי ושגוי, הוחלט להסיר את איסור הפרסום במטרה לבלום את המשך הפצת המידע המוטעה".
עיקרה של הפרשה נוגע לכך שלפני כשישה ימים, נעצר איש שירות הביטחון הכללי בחשד ל-"ביצוע עבירות ביטחוניות". על פי החשד, איש השב"כ ניצל את תפקידו הבטחוני ואת הגישה שניתנה לו למערכות השב״כ, ומסר מידע מסווג במספר הזדמנויות לגורמים בלתי מורשים, בהם השר עמיחי שיקלי ואיש התקשורת עמית סגל.
כפי שנרמז כבר אמש, במוקד הפרשה עומדת ההדלפה מתוך השב"כ על החקירה שניהל רונן בר והארגון, נגד המשטרה, המפכ"ל והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת במטרה לבדוק את "חדירת הכהניזם" לשורות המשטרה. הפרשה יצרה הד נרחב וגרמה לראש השב"כ בר בשיתוף היועמ"שית לפתוח במסע ציד נגד ההדלפה, בזמן שהדלפות רבות אינן נחקרות כבר תקופה ארוכה.
במח"ש מציינים כי "בשל חומרת העבירות המיוחסות לו, נעצר החשוד ואף הוצא נגדו צו למניעת מפגש עם עורך דין, אשר כבר הוסר. החקירה, שמנוהלת ע"י צוות חשיפה במח"ש ושירות הביטחון הכללי, מתמקדת בנטילת מידע ממערכות השב"כ והעברתו לגורמים לא מורשים". בתוך כך, במח"ש טוענים כי "במסגרת החקירה לא נגבו עדויות מעיתונאים".
על פי הדיווח בווינט, איש השב״כ ביקש במהלך החקירה לעבור בדיקת פוליגרף. בית המשפט קבע: ״ההדלפות בוצעו בצורה מתוחכמת״.
עורכי הדין אורי קורב וסיון רוסו, באי כוחו של איש השב"כ מסרו בתגובה להסרת צו איסור הפרסום: "מרשנו, מי ששירת בשירות הבטחון הכללי עשרות שנים במסירות ומקצועיות רבה, העביר מידע בעל חשיבות ציבורית עצומה, במטרה להביאו לידיעת הציבור, תוך שהקפיד שלא להעביר מידע בטחוני. המידע שמרשנו העביר גם לא היה אמור לחסות תחת סודיות, במהותו, ואין מחלוקת כי מרשנו לא העביר מידע שיש בו כדי לסכן את הציבור.
מרשנו פנה לשר בממשלה ולשני עיתונאים, בשני עניינים שונים בעלי חשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה. כך, בעניין הליך הבדיקה/חקירה שביקשו ראשי המערכת בשבכ לקיים בעניינם וסביבתם של גורמים מדיניים, מידע שהועבר לשר שיקלי ולעיתונאי עמית סגל.
כן העביר מרשנו מידע מתוך תחקיר השב"כ המלא בעניין ה-7.10, ושלא פורסם לציבור. מידע שבניגוד לפראפרזה שפורסמה – והצביעה בעיקר על הדרג המדיני בנושאים מסוימים – והציג תמונה מורכבת יותר באשר להתנהלות ועמדת השבכ ערב ה-7.10. מרשנו העביר מידע בעל חשיבות ציבורית עצומה זו לעיתונאית שירית אביטן, כשאין חולק שלא היה בו כדי לסכן את בטחון המדינה.
בעקבות העברת המידע האמורה נעשה נגד מרשנו שימוש בכלים דרקונים המיועדים למקרים שונים בתכלית, של מעצר סמוך לערב חג ומניעת מפגש עם עורך דין".
עורכי הדין מציינים כי "בניגוד לרושם העולה מהודעת הפרקליטות, הרי שהצו למניעת מפגש הוסר לאחר ערר שהוגש לבית המשפט המחוזי, בהחלטה של כב' הנשיאה השופטת לורך, ותוך התנגדות נחרצות של רשויות האכיפה, מח"ש ושב"כ. זה המקום לציין כי מרשנו שיתף פעולה באופן מלא, למן הרגע הראשון, ולכן גם לא היה צורך ב'חקירת עיתונאים בפרשה'.
נדמה שהחלטת ראשי המערכות נתונה בניגוד עניינים שהשפיע על האופן שבו נוהלה ומתנהלת החקירה נגד מרשנו. מרשנו, איש משפחה, אזרח למופת, שתרם עשרות שנים לביטחון המדינה, עודו עצור והוגש אמש ערר שצפוי לידון לפני בית המשפט המחוזי בהקדם".