תפקידו של החשוד במערכת הביטחון נחשף לראשונה במהלך הדיון המשפטי שהתקיים היום (שלישי) בבית המשפט המחוזי בלוד. במסגרת ערר על המשך החזקתו במעצר של איש מילואים בשב"כ, חשף פרקליטו עו"ד אורי קורב כי הלה כיהן כ"אחראי בקרה" על מסמכים בארגון. "הוא צנזר כל דבר שיש בו אבק וחשש שיביא לפגיעה במדינה. זה היה תפקידו", הבהיר קורב בדיון.
בטיעוניו המשפטיים התייחס עו"ד קורב לחשדות המיוחסים למרשו, שעניינם העברת מידע מסווג לגורמי תקשורת ופוליטיקה. "החשדות שמיוחסים לו הם שהוא הדליף מידע שנמצא ברשותו מכוח עבודתו בשב״כ לעיתונאים ולשר. ברור לחלוטין לכל מי שמסתכל שהוא עשה את זה בגלל שהוא חשב שזה מידע שיש אינטרס ציבורי שהציבור יכיר אותו, וגם הדרג המדיני. המידע הזה לא מסכן את מדינת ישראל, אין בו שום סכנה לביטחון המדינה", טען.
במהלך דבריו חשף עו"ד קורב כי החומר המסווג הועבר לעיתונאי עמית סגל ולשר עמיחי שיקלי, עמו "התייעץ מה לעשות" לדברי הסנגור. קורב הדגיש בפני בית המשפט כי הפרסום אושר בסופו של דבר על ידי הצנזורה, דבר המעיד לשיטתו על היעדר סיכון ביטחוני: "המידע הזה לא מסכן ביטחונית את מדינת ישראל. הראיה לכך – המידע פורסם באישור הצנזורה".
בהמשך דבריו הרחיב הסנגור על המניעים של מרשו וטען כי מדובר באיש מקצוע שפעל ממניעים אידיאולוגיים ומתוך דאגה כנה לערכי הדמוקרטיה. "המלחמה על הדמוקרטיה כוללת הרבה מאוד דברים, ואחד מהם זו זכות הציבור לדעת. לפעמים מתבלבלים וחושבים שכל פגיעה בחוק היא פגיעה בדמוקרטיה, ולפעמים הפגיעה בחוק היא מה שמסכן את הדמוקרטיה", אמר קורב.
ראוי לציין כי הפרשה המדוברת הפכה לנחלת הציבור רק לאחרונה. עם הסרתו החלקית של צו איסור הפרסום, התאפשר לחשוף כי הסערה החלה בעקבות פרסום שביצע העיתונאי עמית סגל. מדובר בחלק ממסמך פנימי של השב"כ הנושא את חתימתו של ראש הארגון, ועוסק בחקירה סודית המתנהלת אל מול גורמים במערכת אכיפת החוק "בחשד להשתלטות הכהניזם". בית המשפט דחה את ערעורו של איש השב"כ החשוד בהדלפת מסמכים, והורה על המשך מעצרו לפחות עד מחר בצהריים.
אני לא
אבל משום מה רוב
הציבור לא מאמין למערכת