המזרח התיכון ממשיך להתאפיין במתיחות גבוהה בין הצירים האזוריים, כאשר הזירות השונות מתלכדות לכדי תמונה אסטרטגית מורכבת. מצד אחד, הצבא האמריקני מנהל מבצע נגד המורדים החות'ים בתימן, בעקבות התקפותיהם על ספינות בים האדום. במקביל, ישראל ממשיכה במאמציה הצבאיים ברצועת עזה, תוך שהיא פועלת גם בחזיתות נוספות בלבנון ובסוריה.
על רקע זה, מתנהל משא ומתן דיפלומטי בין ארצות הברית לאיראן בנוגע להסכם גרעין חדש. אולם, קיימת אפשרות ממשית שהמגעים ייכשלו, דבר שעשוי להחזיר לקדמת הבמה את האופציה של פעולה צבאית נגד תוכנית הגרעין האיראנית.
בהקשר זה מגיע היום (חמישי) לביקור בישראל הגנרל מייקל קורילה, מפקד פיקוד המרכז האמריקני. ביקורו של הקצין הבכיר, האחראי על הפעילות הצבאית האמריקנית במזרח התיכון, מעורר תשומת לב מיוחדת על רקע העובדה כי בעבר, כאשר קורילה ביקר בישראל, המדינה תקפה יעדים באיראן ימים ספורים לאחר מכן.
מערכת היחסים בין קורילה לבין הממסד הביטחוני הישראלי נחשבת לקרובה במיוחד, כאשר המפקד האמריקני מזוהה כתומך נלהב בשיתוף פעולה צבאי הדוק בין המדינות, במיוחד בכל הנוגע להתמודדות עם האיום האיראני. קורילה היה בין התומכים המרכזיים במתקפה נגד איראן, אך התוכנית נבלמה על ידי הנשיא דונלד טראמפ.
עמדתו המוצהרת של קורילה היא כי אסור להשאיר את ישראל לבדה בהתמודדות עם האיום הגרעיני האיראני, וכי על ארצות הברית לקחת חלק פעיל בכל מהלך צבאי שעשוי להידרש אם הדיפלומטיה תיכשל. תפיסה זו נמצאת בהלימה עם הקו שמובילים גורמים מסוימים בממשל האמריקני, הדוגלים בגישה תקיפה יותר כלפי איראן.
הביקור הנוכחי של קורילה בישראל צפוי לכלול פגישות עם בכירים בממסד הביטחוני והמדיני, כאשר על סדר היום עומדות סוגיות הנוגעות לשיתוף הפעולה האסטרטגי בין המדינות, ובפרט ההתמודדות עם האתגרים האזוריים המשותפים. ללא ספק, המשא ומתן עם איראן והאפשרות שהוא ייכשל מהווים נושא מרכזי בדיונים אלה.
גורמים ביטחוניים בישראל מייחסים חשיבות רבה לביקורו של קורילה בעת הזו, כחלק מהתיאום האסטרטגי הרציף בין ישראל לארצות הברית. זאת, במיוחד נוכח ההתפתחויות האחרונות בזירה האזורית, והאפשרות שהמשא ומתן עם איראן יקרוס, דבר שעשוי להביא את שתי המדינות לנקודת הכרעה בנוגע לאופן ההתמודדות עם תוכנית הגרעין האיראנית.