מאז ה-7 באוקטובר ופעילות צה"ל ברצועת עזה, סובלים יישובי עוטף עזה מנזקים נרחבים לבתים ולתשתיות, הנובעים ישירות מפיצוצים ופעילות צה"ל בסמוך לגדר. בין הנזקים המדווחים: פגיעה בתשתיות תת-קרקעיות, פיצוץ צינורות, התנתקות ממ"דים, סדקים בקירות וקריסת פרגולות ותקרות. בשלב זה טרם ניתן לאמוד את היקף הנזק המלא, הן בשל הצורך בבדיקת מומחים והן משום שמרבית התושבים עדיין לא שבו לבתיהם.
למרות חלוף זמן רב מאז תחילת המלחמה, תושבי העוטף טוענים כי אינם מקבלים פיצוי הולם על הנזקים, ונאלצים לשאת בעלויות התיקונים בעצמם. פגיעות כתוצאה מפעילות צה"ל אינן באחריות מנהלת תקומה, ומס רכוש, האחראי על פיצוי נזקי מלחמה, מתמהמה בטיפול בנזקי הדף ולעיתים קרובות מסרב לאשר פיצויים בטענה שלא ניתן להוכיח קשר ישיר בין הנזק לפעילות צה"ל.
בעקבות פניית "פורום הביתה", המאגד 11 יישובים שנפגעו קשות ב-7 באוקטובר, התכנסה ועדת הכספים של הכנסת לדיון מיוחד בנושא. נציגי הפורום שיתפו את חברי הוועדה בפגיעות ובמאבק מול מס רכוש לקבלת פיצויים. התושבים הדגישו כי הנזקים עלולים להתרחב עם המשך הלחימה, וסיפרו על מקרים רבים בהם נציגי מס רכוש כלל לא הגיעו ליישובים או קבעו שהנזק אינו כתוצאה מהדף וסירבו לפצות.
יו"ר ועד נתיב העשרה וחבר פורום הביתה, איתי לוי, תיאר בדיון: "התפוצץ צינור, אני מגיע יום אחד, בריכת מים. ארבעה בתים בנתיב העשרה זה קרה להם מאז ה-7 באוקטובר, כל הפרקט שלי מים, הגיע מס רכוש, מגיע שמאי – קיבל החלטה שזה לא מפגיעת הדף. אני לא קיבלתי פיצוי. זאת הבעיה שלנו – כל החלונות שלנו זזו, פרגולות נפלו. אני גר על הגדר, כל היום אנחנו שומעים פיצוצים מהבוקר עד הערב. יש תשתיות של היישובים והקיבוצים של צינורות ראשיים שעוברים, יש לנו היום מלא צינורות שהתפוצצו".
בתום הדיון, קבע יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, כי על מס רכוש להציג בתוך שבוע קריטריונים ברורים לפיצויים: "אני רוצה לדעת מה הדבר הזה, אי אפשר לתת סמכות בלתי מוגבלת ואתה לא יודע על מה, למה לזה הוא משלם ולשכן שלו הוא לא משלם, שיגיד למה. אני רוצה לדעת מהם הקריטריונים שעל פיהם אתם פועלים. כאן אנחנו מחליטים שכן וכאן אנחנו מחליטים שלא. לדבר הזה צריך להיות קריטריון. הוא יכול להיות כללי, הוא יכול להיות יותר פרטני, זה תלוי בכם. אני מבקש בתוך שבוע קריטריון".
יו"ר פורום הביתה, עדן ביזמן, סיכם: "מדינת ישראל תציין בקרוב 600 ימים למלחמה, ולצערנו עדיין לא מבינה את כלל ההשלכות הכלכליות על תושבי העוטף. התושבים ששומעים את פעילות הצבא 24 שעות ביממה רואים את הפגיעות המצטברות מפעילות זו על היישובים. יש צורך לייצר מסלול פיצוי והכרה מהיר בפגיעות ההדף – כאשר בינתיים מי שסופג את המימון במקרים רבים הם התושבים".