יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, התייחס היום (שני) בפתח ישיבת הסיעה למינויו של האלוף דוד זיני לראש השב"כ. "אני קורא לאלוף זיני להודיע שלא יקבל את המינוי בדרך שתוביל למשבר משטרי."
עוד הוסיף גנץ: "האלוף זיני צודק, אנחנו במלחמת נצח – וברור שהדבר הדחוף ביותר הוא להשיב את כל החטופים בעסקה מלאה וכואבת. להם אין שנים לשרוד."
גנץ פתח את דבריו בהתייחסות למהלכי הלחימה בעזה: "בתחילת המלחמה דחפנו גדי ואני להיכנס במקביל לעזה ולחאן יונס, שני מוקדי השליטה הגדולים של חמאס. לאחר מכן כשהגענו לחאן יונס, לחצנו להיכנס במקביל לרפיח ולהקים פרוזדור נוסף בציר מורג, לפני שמתחיל הלחץ הבינלאומי. כמעט שש מאות ימים אחרי תחילת המלחמה, ושוב משתלטים על חאן יונס. מלחמת חרבות ברזל הפכה למבצע 'מרכבות גדעון' ושוב יש לחץ בינלאומי."
גנץ מתח ביקורת על התנהלות הממשלה ביחס למטרות המלחמה: "הבעיה שלנו, היא שלפי התוכניות, צה"ל אמור להשתלט על שבעים וחמישה אחוז משטח הרצועה – אבל לממשלת ישראל יש אפס אחוז של מושג מה היא מתכוונת לעשות עם זה. חיסלנו את סינוואר, ודף, ועיסא וסינוואר השני. אבל חמאס עדיין שולט בעזה וחמישים ושמונה חטופים עדיין במנהרות. זה כישלון מדיני מהדהד וחמור."
בהתייחסו לאמירות האלוף דוד זיני על אופי המלחמה, אמר גנץ: "ראיתי את הציטוטים שמיוחסים לאלוף דוד זיני. הוא צודק בתיאור המצב שלו. אנחנו במלחמת נצח מול חמאס ואיראן, ומול גורמים ג'יהאדיסטים שמטרתם השמדתנו. הוא צודק שהשגת כל היעדים במלחמה תארך שנים. אמרתי זאת בדיון הקבינט הראשון. אם אנחנו במלחמת נצח – ברור שהדבר הדחוף ביותר הוא להשיב את כל החטופים בעסקה מלאה וכואבת. להם, ובמיוחד לפצועים שבהם, אין שנים לשרוד או זמן לעסקאות בתשלומים. מעבר לנכונות השבת החטופים לכשעצמה, איחוי הפצע הזה בתוך החברה הישראלית המדממת הוא תנאי ליכולת שלנו לעמוד מול אויבינו לאורך זמן."
למרות זאת, גנץ הביע אמון אישי באלוף זיני: "מהיכרותי עם האלוף זיני, שהוא מפקד שדה מוכשר וקצין ערכי ואמיץ, איני מאמין שהוא נתן לראש הממשלה שום הבטחה אישית. אבל הדרך שבה המינוי הזה בוצע מוביל אותנו למשבר משטרי חסר תקדים במדינת ישראל, ואני קורא לאלוף זיני לצאת לציבור ולהודיע שלא יקבל את המינוי בדרך הזו."
לסיום, פנה גנץ לחברי הקואליציה: "בשבוע שעבר ראינו כולנו בעצב את קמפיין גיוס ההמונים של שורדת השבי דורון כץ אשר. זה בלתי נתפס. באחת השיחות שלי עם משפחות החטופים, שאלה אותי בת של שורד שבי אם יש לי איך לעזור להם בלהשיג דירה כי לקיבוץ הם לא מסוגלים לחזור. העובדה ששנה וחצי אחרי המחדל הגדול, מצטרף אליו מחדל נוסף מבישה. לכן, הנחנו במחנה הממלכתי בהובלת יו"ר הסיעה פנינה תמנו שטה, הצעת חוק פשוטה שאומרת שכל שורד שבי או משפחה של שורד שנספה, יקבלו מהמדינה סכום של ארבעה מיליון שקלים לשיקום חייהם. בלי קריטריונים, בלי בירוקרטיה ובלי שאלות. אני קורא לכל חברי הכנסת בקואליציה לאמץ את ההצעה – ולעשות צדק פשוט וראוי."
דוד,זיני ראש שב"כ מזרחי קשה להם עם זה !!!