החזאי הוותיק והמוכר, אורי בץ, התמוטט בביתו ברחוב אבן שפרוט בירושלים והלך לעולמו הבוקר (חמישי) בגיל 78. צוותי מגן דוד אדום שהוזעקו למקום קבעו את מותו לאחר פעולות החייאה ממושכות. הלווייתו תתקיים הערב, בשעה 18:00, בבית ההספד קהילת ירושלים.
בץ היה דמות מוכרת וידועה בכל בית בישראל, ובמיוחד בקרב הציבור החרדי. הוא נודע בזכות תחזיותיו השבועיות שהיה מפרסם מדי ערב בקו "מידע לכל", אשר שימש כמקור מידע מרכזי לרבים שביקשו להתעדכן במזג האוויר.
אחת מתחזיותיו הבולטות הייתה סופת השלגים העצומה בירושלים בשנת 2013, אותה חזה במדויק והפתיע את כולם, בזמן שחזאים אחרים צפו אירוע קטן בלבד. בנוסף, הוא צפה נכונה שנה שחונה במיוחד בשנת 2010, שהוגדרה כאחת השנים היבשות ביותר מאז תחילת המדידות בישראל.
השירות המטאורולוגי פרסם הודעת אבל מיוחדת: "אורי בץ עבד בשירות המטאורולוגי כמעט 40 שנה. החיזוי אצלו לא היה רק מקצוע, אלא כל חייו. גם כשפרש מהשירות המטאורולוגי, הוסיף להתעניין במזג האוויר ולתת תחזיות ברדיו המקומי של עירו, ירושלים, וכמובן במדיות דיגיטליות שונות."