השר וחבר הקבינט, אבי דיכטר, התייחס הבוקר (ראשון) לתקיפת מתקני הגרעין באיראן על ידי צבא ארה"ב, והגדיר את האירוע כנקודת מפנה היסטורית.
"מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות… שבלילה הזה הצטרפו לטייסי צה״ל, גם טייסים של צבא ארה״ב בתקיפת אתרי הגרעין שנועדו לייצר איום קיומי על מדינת ישראל ולא רק".
לדברי דיכטר, אין היום לאיש ספק ש"המהלך שהוביל רה"מ נתניהו בתמיכת הקבינט ובהפגנת יכולות מרשימה של צה"ל ובתוכו חיל האויר ואמ"ן ועימם המוסד על לוחמיו האלמונים, סללו את הדרך לתקיפה האמריקאית הלילה על שלושת אתרי הגרעין".
הוא הדגיש את המחמאות שקיבל ראש הממשלה בנימין נתניהו מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אשר "ממחישות את הברית שנרקמה בין הטובים כנגד הרעים".
דיכטר התייחס לתהליך הארוך שהוביל לתקיפה, באומרו כי "שנים של הכנות (ומחלוקות), הסתיימו אצלנו ביציאה למלחמה נגד איראן ב-13/6 לפנות בוקר ובארה״ב בתקיפה המאסיבית מוקדם מאד הבוקר".
הוא ציין כי המלחמה לא תמה, והתקפות הטילים מאיראן על ערי ישראל נמשכו גם הבוקר. יחד עם זאת, דיכטר הדגיש את תמיכת טראמפ, ש"מסיוע בהגנה לסיוע בתקיפת אתרי הגרעין, הנשיא טראמפ הוכיח שליבו במקום הנכון. ב-2018 עשה זאת עם העברת השגרירות לירושלים בירת ישראל והיום, להבדיל, עשה זאת עם העברת ׳אם כל הפצצות׳ כפול 12 לאתרי הגרעין באיראן".
לסיום, תיאר דיכטר את שיתוף הפעולה כברית עוצמתית: "הברית שנוצרה בין המנהיגים, בּיבּי (יש האומרים שהמפציץ B2 נקרא על שמו…) וטראמפ, תורגמה למכה מוחצת ומתואמת היטב בין שני הצבאות. כך נלחמים בני האור בבני החושך".