דובר צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של שבעה לוחמי צה"ל הי"ד, אשר נפלו אתמול במהלך הלחימה הקשה בחאן יונס: סגן מתן שי ישינובסקי, סמ"ר רונאל בן-משה, סמ"ר ניב רדיע, סמל רונן שפירו, סמל שחר מנואב, סמל מעיין ברוך פרלשטיין וסמ״ר אלון דוידוב ששמו הותר לפרסום מאוחר יותר.
בתוך כך, באירוע נוסף, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפצע באורח קשה אמש (ג׳) בקרב בדרום רצועת עזה. הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, ומשפחתו עודכנה.
7 לוחמי צה״ל שנפלו הינם לוחמים מגדוד ההנדסה 605 שפועל בתקופה האחרונה בחאן יונס, תחת חטיבת השריון 188. הלוחמים מתקדמים בכיבוש השטח בחאן יונס – מבצעים התקפות על יעדי טרור של חמאס, משמידים מבנים ומאתרים פירים תת קרקעיים.
אתמול בערב בשעה 17:30 התקבל הדיווח הראשון על נגמ״ש מסוג פומ״ה – נגמ״ש של כוחות הנדסה שעלה באש. מהתחקיר הראשוני עולה כי מחבל אחד התקרב אל הנגמ״ש והצמיד אליו מטען. המטען התפוצץ – וגרם לכך שהנגמ״ש כולו התלקח.
כוחות כיבוי צבאיים הוקפצו למקום ועשו מאמצים לכבות את הנגמ״ש העולה באש. במסגרת אחת התרגולות שמבצעים לכיבוי שריפות ברצועה – הובא למקום גם דחפור מסוג D-9 ששפך חול על הנגמ״ש במטרה לכבות אותו – אך כל מאמצי הכיבוי לא צלחו.
ההחלטה שהתקבלה בשטח הייתה לגרור את הנגמ״ש לשטח ישראל ושם להמשיך במאמצי הכיבוי. הפומ״ה נגררה, תחילה לציר צלאח א-דין בחאן יונס, ומשם – אל מחוץ לרצועה – בזמן ששבעת הלוחמים עדיין בתוכו.
למרבה הכאב והאסון, רק כשהגיע הנגמ״ש לשטח ישראל, הצליחו להשתלט על השריפה ולמקום הוקפצו גם כוחות חילוץ ומסוקים – אך כבר לא נותר את מי להציל וכל שבעת הלוחמים נהרגו.
בצה"ל אומרים כי נדרשו שעות ארוכות למשימת זיהוי החללים – ולאחר תהליך הזיהוי – הלילה נמסרו הודעות לכל משפחותיהם של החללים, אשר מתוכם פורסמו שמותיהם של שישה.
מחדל מחדל מחדל על חשבון החיילים
במקום לרחם על ה"בלתי מעורבים" וה"חפים מפשע" החיות טרף משמחת תורה תשפ"ד הממשיכים להניח ולתכנן היטב מטעני צד. .חובה להפציץ מאויר ולכתוש היטב כמו באיראן ולא להפקיר לשווא את חיי חיילי צה"ל .
אוי ואבוי..נורא ואיום..נשבר הלב.למה לא לומדים לקח..הם תפסו שיטה הנבלות האלו.כולם מחבלים שם ותומכי מחבלים