אחרי שבסוף השבוע דחו שתי בקשות בנושא, שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, ביטלו את עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שתוכננה להתקיים השבוע.
ההחלטה התקבלה בתום דיון חסוי בו השתתפו ראש אמ"ן האלוף שלומי בינדר וראש המוסד דדי ברנע ולאחר שהשופטים חתמו על התחייבות לסודיות מוחלטת.
בהחלטת השופטים נכתב: "בהמשך להחלטות קודמות בבקשת ההגנה לביטול הישיבות שנקבעו לשבועיים הקרובים, לשמיעת עדותו של מר נתניהו, התקיים לפנינו דיון בו נשמעו הסברים של מר נתניהו ושל גורמי מקצוע הנוגעים לעניין, ובהם ראש אמ"ן וראש המוסד".
השופטים תירצו את השינוי בעמדתם בכך ש-"נוכח ההסברים שניתנו, אשר היו בהם תוספת ושינוי של ממש ביחס לתשתית שהוצגה עובר להחלטות הקודמות, נעתרים חלקית לבקשה, ומבטלים בשלב זה את ימי עדותו של מר נתניהו, הקבועים לימים 30.6.2025 2.7.2025-1".
השופטים שכאמור החליטו על ביטול ימי העדויות השבוע, הותירו פתח לביטול נוסף גם בשבוע הבא: "נוכח העובדה שקיימת מידה מובנית של אי ודאות ביחס להתפתחויות הרלוונטיות, בשלב זה איננו מבטלים את הדיונים הקבועים לשבוע הבא. אם וככל שתבוא לפנינו בהמשך בקשה נוספת, המבוססת על תשתית עדכנית, היא תישקל לגופה".
במקביל, השופטים פנו להגנה וביקשו "לעשות כל מאמץ על מנת שניתן יהיה לשמוע עד הגנה ביום רביעי הקרוב, 2.7.2025, בנוסף ליום שלישי 1.7.2025, ולהודיע על כך לבית המשפט ולמאשימה בכל ההקדם האפשרי".
יכול להיות שהם מפחדים מדונלד טראמפ ? נ.ב.זה לא מר נתניהו. זה ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. קצת כבוד לא יזיק.