לאחר חודשים ארוכים של עיכובים וגרירת רגליים, הודיעה היום המשטרה כי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח”ה) בלהב 433 סיימה את חקירתה בעניינו של ח”כ גלעד קריב, בחשד להעברת מידע חסוי מדיון סגור בוועדת החוץ והביטחון לעיתונאי, והעבירה את תיק החקירה למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לעיון והכרעה.
החקירה נפתחה בעקבות פרסום בעיתונות של פרטים מתוך דיון סגור שהתקיים ביום 13.6.2023. לפי חשד המשטרה, ח”כ קריב הדליף את תוכן הדיון לעיתונאי תוך הפרה חמורה של חובת הסודיות. במסגרת החקירה נגבו עדויות מאנשי צוות הוועדה ומגורמים נוספים בכנסת, ונאספו ראיות נסיבתיות רבות, ביניהן הדגשות בעיפרון בעותק של הפרוטוקול שהיו תואמות את הקטעים שפורסמו.
בעקבות עיכוב ממושך של למעלה משנה בקבלת החלטה מצד היועצת המשפטית לממשלה, עתר ארגון לביא לבג”ץ בינואר האחרון בדרישה לפתוח בחקירה פלילית. בג”ץ דחה את העתירה בנימוק של “עתירה מוקדמת”, אך הבהיר כי על רשויות אכיפת החוק לפעול בתוך זמן סביר.
לפני מספר ימים, ב-6 ביולי 2025, פנה הארגון פעם נוספת באמצעות עו״ד יצחק בם, הפעם בדרישה לקבל החלטה לא רק על החקירה אלא גם על העמדה לדין. בפנייתו הבהיר הארגון כי חרף שתיקתו של ח”כ קריב בחקירה, הצטברו נגדו ראיות נסיבתיות משמעותיות, ובראשן העובדה שהקטעים שפורסמו תואמים במדויק את הסימונים שנעשו בעותק הפרוטוקול שהיה ברשותו.
בארגון לביא בירכו על סיום החקירה והעברתה לפרקליטות, אך הדגישו כי “אסור שההחלטה תיגרר שוב חודשים ארוכים. אם תוך 30 יום לא תתקבל החלטה על העמדה לדין, נפנה לבג”ץ בעתירה מחודשת״.
הם יודעים יפה מאוד לסגור תיקים בטיל לחכי”ם מהשמאל!
זה זועק לשמיים!!! רק טמבל אמיתי לא רואה את זה,
למה זה לא פותח מהדורות כמו אצל ביבי????
על סיקור חיובי הופכים מדינה שנתיים?? ועל משהו פלילי שבוע?????
דבר כזה אם הוא היה קורה בארה”ב אמור לגרום למליוני אנשים
שלא יתנו לאף אחד לצאת ולהיכנס לבניין של הפרקליטות.
אנחנו חיים עם דקטטורים במערכת המשפט שהם
רשעים ארורים פושעים ושקרנים,
הבעיה הגדולה זה שרוב הישראלים לא אכפת להם, כל אחד שקוע בביזבוזי זמן שלו,
אחרת זה היה נגמר מזמן