חבר הכנסת לשעבר ומייסד תנועת ש"ס ניסים זאב תקף בחריפות את יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, בטענה שאחראי להפלת ממשלת הימין בעקבות התעקשותו שלא להעביר את חוק הגיוס.
בראיון שהעניק היום (חמישי) לרדיו גלי ישראל, לא חסך זאב ביקורת מאדלשטיין: "מי שמינה את יולי אדלשטיין היה צריך לחשוב מראש מה הוא הולך לעשות. אדלשטיין אחראי לחלוטין להפלת הממשלה. הוא היתל וממשיך להתל גם מול החרדים וגם מול ראש הממשלה במטרה ברורה להפיל את הממשלה". זאב אף הוסיף כי "אין בו שום סממן ימני, האיש הזה משתמש בימין לתפקידו".
בהתייחסו למשבר שנוצר בהיעדר מעמד חוקי לבני ישיבות, הצהיר זאב בצורה נחרצת: "אתם חושבים שראשי הישיבות יאפשרו מעצרים של מאות בחורי ישיבה בדרכם לישיבה לא צדים בחורים בדרכים וברחובות, לא יקום ולא יהיה דבר כזה".
זאב קרא לראש הממשלה לקבל החלטה בנושא ואמר: "הגיע הזמן שראש הממשלה יקבל החלטה בנושא כה פעוט כמו ראשות הוועדה, יקים ועדת משנה שתעקוף את אדלשטיין וכך להשאיר את הממשלה על כנה".
התנאי של החרדים לביבי צריך להיות פיטורי אדלשטיין ואז חוק הגיוס יגיע לבד
מה שאדלשטיין מציע הכי טוב לחרדים. כל דבר אחר לר יעבור את בג"ץ ולא יעבור את העם, המדינה תבער