מאז סוף השבוע ישראל סוערת, עם פרסומו של דוח חדש שפורסם על ידי ועדת הקונגרס האמריקני, בנוגע לתמיכות כספיות של ממשל ביידן בעמותות שפעלו ופועלות נגד ממשלת נתניהו, במטרה להביא להפלתה.
הדוח מתמקד בקרן PEF, שהיא קרן יהודית-אמריקנית המשמשת צינור להעברת תרומות לפרויקטים ועמותות בישראל. השימוש בקרן זו, כך לפי הדוח, מאפשר העברה קלה יחסית של כספים, מקשה על זיהוי התורם המקורי, ומעניק לתורמים פטור ממס בארה"ב. אלא שהפטור ממס מותנה בכך שהכספים לא ישמשו למטרות פוליטיות – טענה מרכזית בדוח הקונגרס, המצביע על כך שמאות מיליוני דולרים עברו דרך הקרן לגופים בעלי אופי פוליטי מובהק בישראל.
הערב נחשף בערוץ 14 כי אחת העמותות המוזכרות בדוח היא "העמותה לשמירת ערכי המשפט והדמוקרטיה". זוהי עמותה של עורכי דין המזוהים עם המאבק נגד הרפורמה המשפטית, ותומכים נלהבים של בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה.
על פי הפרסום, בין חברי העמותה נמנים עורך הדין יוסף בנקל, שהתפרסם מ"פרשת האפוד" של בנה של היועצת המשפטית לממשלה, ועורך הדין נדב וייסמן, ממובילי "מאבק הגלימות השחורות". לצידם פועלים נציגי משרדי עורכי דין שהיו פעילים מאוד בקמפיינים למען היועצת המשפטית. מטרותיה המוצהרות של העמותה כוללות, בין היתר, "חיזוק מעמד הממסד המשפטי בישראל".
ממסמכים רשמיים עולה כי העמותה קיבלה מקרן PEF תרומה בסך של 1,200,000 שקלים. הכסף הועבר במהלך שנת 2023, בשיא המאבק הציבורי נגד ממשלת הימין והרפורמה המשפטית. משרדים של חלק מעורכי הדין המעורבים בעמותה אף השתתפו במימון פרסומים התומכים ביועצת המשפטית לממשלה ומתנגדים למהלכים כמו פיטורי ראש השב"כ.
הבעיה המרכזית בסיפור זה, כפי שמציין גם דוח הקונגרס, היא היעדר השקיפות המוחלט. לא ברור מי הוא התורם המקורי, מה מקור הכסף, ולאילו מטרות פוליטיות מדויקות הוא יועד. הדוח מעלה חשש כבד לניגוד עניינים ושימוש פסול בכספים המיועדים לפטור ממס, לצורך השפעה פוליטית פנימית בישראל.
מקום המשפט שם הרשע
ממש שחיתות . אסור לה כך נראה לי להשתמש בעורך דין שעובד איתה וכעת יותר גרוע נ
מועסק לא על ידי הממסד אלה בעורך די של ביידן
הרא את ביבי תתבעו באדמת טובת ההנאה. היא גם מקהלת הנאה מארץ שיכולה לדרוש ממנה דברים הבטחון המדינה והיא השתמשה לצרכיה הפרטיים והיא ניצחה אותם והם אותה למען הפלת הממשלה היא נבחרה ליעץ ולא להפיל אדרבה עוד יותר אפשר להעמידהמלדחם אם כך פני הדברים העיקר היא מחפשת את כל חברי הכנסת ולבסוף היא השתמשה בכל מה שאסור להמוםגעהנבבטחון המדינה .
לעצור מיד את הפושעת היועצת
להעמיד לדין מיד את בעבריינית המושחתת היועצת מיד
מה זה שונה מקהלת?