סערה בממשלה: השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הביע הבוקר (ראשון) זעם על הדרתו מדיון קבינט שעסק ב"הפוגה ההומניטרית" ובהגברת הסיוע לרצועת עזה.
בראיון לכאן רשת ב' אמר בן גביר כי הגורם מטעם ראש הממשלה שהתקשר אליו נימק את אי-הזמנתו לדיון בטענה ש"לא רציתי שתחלל שבת". אולם, בן גביר דחה את התירוץ מכל וכל: "זה התירוץ הכי טיפשי שיש. כל שבת הטלפון שלי פתוח 24/7 וכשצריך אני נוסע בשבת. אני השר לביטחון לאומי".
לדברי השר, הסיבה האמיתית להדרתו היא עמדותיו הנחרצות בסוגיית המלחמה והסיוע. "מבחינתי זה לתת לחמאס עוד כוח. אנחנו יכולים כרגע לנצח את האולטימטום של הנשיא טראמפ. גם עכשיו הוא אומר את אותם הדברים, אבל ישראל ממשיכה לשלוח אוכל", אמר בן גביר, תוך ביקורת מרומזת על מדיניות הממשלה.
על רקע הדיווחים הבינלאומיים על רעב ברצועה והלחץ המופעל על ישראל, טען בן גביר כי "למדנו דבר אחד מאיראן. אם אנחנו עושים דבר באופן חזק, נחוש ומהיר – בעולם מעריכים אותנו".
השר חזר על עמדתו הברורה לגבי היעדים הסופיים ברצועה: "צריך לעשות מהלך לכיבוש הרצועה, לעודד הגירה ולהרוג אלפי אנשי חמאס. כרגע יש לנו הזדמנות".
למרות הביקורת החריפה, בן גביר לא איים בפרישה מהממשלה. "כשצריך לפרוש – נפרוש. אני רוצה שהממשלה הזאת תישאר, כי היא עושה עבודה טובה. אני חזרתי אליה רק כשחזרו להילחם," אמר. עם זאת, הדגיש השר כי יש צורך בשינוי אסטרטגי: "אנחנו חייבים ללכת לכיוון אחר ולנצח, להשמיד אותם ולעודד הגירה מעזה."