בעקבות קמפיין הערבה שארגון הטרור חמאס מהדהד שמטרתו להציג מצוקה הומניטרית ברצועת עזה: דובר צה"ל בשפה הערבית, אביחי אדרעי חשף בחשבון ה-X שלו תיעוד מתוך מנהרות חמאס, המציג תמונה שונה לחלוטין מזו שמנסה הארגון לשדר לעולם.
"כך נראות מנהרות החמאס בחודשים האחרונים", כתב אדרעי. "עמוק מתחת לאדמה, רחוק מרעש גלגלי המשאיות שנבזזות על ידי המחבלים ומצלילי זעקות התושבים, הרעש שעולה מהמנהרות הוא שמחה לעיד ובטנות שבעות."
התיעוד שפורסם חושף תפריט עשיר של המחבלים, הכולל פירות טריים, תבשיל עוף מזין ועוגה מתוקה. תמונות אלו עומדות בניגוד מוחלט לתעמולה של חמאס, המנסה לצייר תמונה של מצור ורעב בקרב האוכלוסייה האזרחית, בעוד בכירי הארגון ופעיליו נהנים משפע.
אדרעי הדגיש במסרו כי "בניגוד לשופרות החמאס בתקשורת שמסתירות את פשעי הארגון, התמונות מבטן האדמה לא משקרות." הפרסום של דובר צה"ל נועד להציג את הפער בין המצג השקרי של חמאס לבין המציאות בפועל, בה פעילי הטרור חיים בתנאים נוחים יחסית במעמקי האדמה, בעוד תושבי הרצועה סובלים ממחסור.



