יו״ר כחול לבן, בני גנץ, מותח ביקורת על החלטת הקבינט לכבוש את העיר עזה וקורא להפסקת המלחמה באופן מלא, תמורת השבת החטופים, גם במחיר של המשך שלטון החמאס ועשרות אלפי חמושים סמוך לגדר עם ישראל.
גנץ, פרסם פוסט ברשת החברתית ובה הוא מפרט את תכניתו, תחת הכותרת "מה כן לעשות כדי להחזיר את החטופים ולנצח?". לדבריו, "אני רואה שוב את המחדל המדיני שמבזבז את ההישגים האדירים של צה"ל. שוב מחכים. שוב מנהלים משא ומתן בשלבים. בלי שום יצירתיות".
גנץ, שבמידה רבה אחראי למחדל שהוביל לטבח השביעי באוקטובר, הן בתפקידו כרמטכ"ל והן כשר ביטחון, טוען כי "אפשר אחרת: קודם כל להודיע – בתמורה להשבת החטופים נהיה מוכנים להפסקת אש קבועה – עד החטוף האחרון".
לאחר מכן הוא מוסיף כי "כל עוד זה לא מתקבל, יש לחסל את ראשי חמאס בכל מקום בעולם, לפשוט על כל מוקד חמאס ברצועה כל עוד אין סכנה לחטופים – בעזה, בחאן יונס וגם במואסי. מלחמה בגרילה לא חייבת להתבצע רק עם אוגדות. לסכם עם ארה"ב ומדינות ערב על הקמת "מנהלת עזה" – ולהודיע לחמאס שזה הגוף שינהל את עזה אזרחית כשישראל שומרת על הביטחון. להודיע על פתיחת המעברים ליציאת עזתים לנמל אשדוד, ירדן או מצרים – להתחיל להניע את תוכנית טראמפ. מי שרוצה – שיצא. בכל מצב, אם לא יושבו כל החטופים או שחמאס יחזור להתחמש – לישראל תהיה את הזכות לפעול".
גנץ מוסיף ותוקף: "הבעיה עם הממשלה הזו שהיא איטית, לא נחושה, לא מנצלת הזדמנויות כשהן נפתחות, ולא יצירתית. כבר נכנסנו עם אוגדות לתוך עזה למרות שנתניהו חשש מכך, כבר נכנסנו לחאן יונס ורפיח למרות שנתניהו עיכב את זה. נדע לעשות את זה גם בעתיד. אבל השאלה היא מה נעשה מאז? רק בזבוז של זמן וההישגים הצבאיים. כל הזמן דיברנו על היום שאחרי – ונתניהו לא פעל. לישראל מגיעה הנהגה שמנצלת הזדמנויות, ולא הנהגה שמשחקת בונקר ולא חותרת להשבת החטופים והכרעת חמאס בכל הכוח.״
לגנץ אנחנו לא בגרמניה ולא נוריד את הראש , תפסיק להתנהג כמו אנטישמי , ותפסיק לחשוב שבגלל 20 נפשות נמסור את העם לידי חמאס , ה20 האלו יהיו קורבנות הנצחון בעבור עמנו והקב"ה יחיה אותם בתחיית המתים בקרוב מאד