בפעילות משותפת של שב"כ)ומשטרת ישראל, נעצרו אב ובנו, תושבי כפר עקב שבמזרח ירושלים, בחשד שתכננו לבצע פיגועים במתווים שונים נגד כוחות הביטחון. במסגרת החקירה נחשפו מעבדות לייצור מטעני חבלה, ותחמושת רבה נתפסה.
על פי ההודעה המשותפת של השב"כ והמשטרה, החשודים תכננו להניח מטעני חבלה במחסום בצפון ירושלים ולפוצץ אותם נגד חיילים ושוטרים שפעלו במקום. בנוסף, עלה בחקירה כי אחד מהפיגועים המתוכננים היה נגד אדם שחשדו שהוא טייס.
כוונותיהם של החשודים נחשפו לאחר שהאב מכר לסוכן משטרתי סמוי, שכינויו "מטריקס" (והפליל לאחרונה עשרות סוחרי נשק), מטעני חבלה כדי שיבצע פיגועים נגד יהודים. בחקירה התברר כי האב יצר קשר עם ארגון טרור על מנת שיממן את הכנת המטענים, אך הקשר נקטע עם מעצרו.
במהלך הפעילות המשותפת, פשטו בלשי ימ"ר ירושלים, חבלני מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב עוטף ירושלים על דירותיהם של החשודים. בחיפוש נמצאו חומרים כימיים, כלי קיבול, מנגנוני הפעלה עשרות מטעני צינור שהיו מוכנים לשימוש. בחקירה עלה כי השניים למדו להכין את המטענים מצפייה בסרטונים באינטרנט. בנוסף, נמצאה תחמושת רבה.
עוד נחשף בחקירה כי האב אימן את בנו בירי מכלי נשק שונים על גג ביתם, וכמה חודשים לפני פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", האב ביצע ירי ליד גדר ההפרדה ונמלט מהמקום. הבן, מצידו, תכנן בשנה האחרונה פיגוע ירי במועדון במרכז הארץ, אך לא מימש את תוכניתו.
במסגרת החקירה, נעצר חשוד נוסף בשנות ה-20 לחייו ממזרח ירושלים, בחשד שהכין מטעני חבלה יחד עם האב והתכוון לבצע פיגוע. מעצרם של השלושה הוארך מעת לעת. עם סיום החקירה, הוגשה נגדם הצהרת תובע, ובימים הקרובים צפוי להיות מוגש כתב אישום.