בית המשפט העליון הורה היום (ראשון) לממשלה להגיש תגובה מפורטת לעתירה שהגיש מטה המשפחות להחזרת החטופים. התגובה נדרשת לפרט כיצד ובפני מי מוצדקת המדיניות לקביעת תנאי סיום המלחמה ושחרור החטופים המוחזקים בידי חמאס.
בעתירה, שהוגשה כחלק ממאבק משפחות החטופים, נכתב כי המטרה אינה לכפות על הממשלה להסכים להפסקת המלחמה, אלא לחייב אותה לספק הצדקה מפורטת למדיניותה כדי שזו תוכל לעמוד "למבחן הציבור".
על פי פסק הדין, הממשלה נדרשת להסביר את האופן שבו היא מפעילה שיקול דעת בנושא. עוד נדרשים העותרים להצדיק בפני בג"ץ את מדיניותה, תוך פירוט ההערכות העובדתיות, השיקולים הערכיים והמדיניים העומדים בבסיסה.
בנוסף, העתירה דורשת כי הממשלה והרמטכ"ל ימסרו מידע מכריע לציבור ולמשפחות החטופים על מצבם, על הסכנות הנשקפות לחייהם ועל הסיכונים שהם חשופים להם עקב פעולות צה"ל.
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין תקף את ההחלטה וכתב "באיזו סמכות, ובאיזו זכות, השופט חאלד כבוב, אתה מבקש להתערב בשיקול הדעת של ממשלת ישראל בניהול המלחמה בעזה? אני אומר לך חד וחלק: זו לא סמכותך! מי שלא מכבד את החוק ואת סמכויות הממשלה, שלא יצפה שיכבדו אותו ואת החלטותיו.