שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס הערב (ראשון) בראיון ברשת ב' להצעתו של בני גנץ להקמת "ממשלת פדיון שבויים", וטען כי "גנץ מוזמן להיכנס לממשלה שתשמיד את חמאס – בלי תנאים מוקדמים".
"בראשית המלחמה תמכתי בהרחבת הממשלה, למרות ששילמתי על זה מחיר כבד", אמר סמוטריץ' והוסיף: "לגנץ הייתה דרישה מקוממת להדיר אותי מקבלת ההחלטות, מקבינט המלחמה. ולמרות זאת תמכתי, כי אני חושב שבמלחמה צריך שכמה שיותר חלקים בעם ישראל ירגישו שהם שותפים בקבלת ההחלטות". השר הדגיש את ההבדל בין אז להיום: "אבל, וזה אבל מאוד גדול, אז גנץ הצטרף כדי לנצח".
"היום גנץ אומר בצורה אחת משמעית, אני רוצה להיכנס כדי להיכנע", טען סמוטריץ' והסביר: "כל המכבסת מילים הזאת של 'פדיון שבויים', בסוף זה להיכנע לדרישות חמאס. אם גנץ רוצה להיכנס כדי לחזק את הממשלה, לחזק את יכולת העמידה שלנו, להכות באויב עד הניצחון המוחלט והשבת כל החטופים – אני מברך על כך מאוד". הוא המשיך ותקף: "איזו מכבסת מילים, כאילו שלנו לא חשוב להחזיר חטופים, הרי אנחנו באמת מתאמצים מאוד ורוצים מאוד, ונכונים לעשות הרבה מאוד דברים, חוץ מאשר להיכנע לאויב שלנו, להפסיד במלחמה. לזה אנחנו לא מוכנים. ולזה בני גנץ רוצה כרגע להיכנס לממשלה, ולכן אנחנו אומרים לו לא תודה".
בנוסף, חבר הקבינט המדיני-ביטחוני התייחס לפעולת צה"ל בעזה וטען כי יש לגבות מחמאס מחיר צבאי ומדיני. "אני מדבר על תמרון מאוד עצים בשלב הראשון. עזה היא אזור לחימה, צריך לפנות את האוכלוסייה שם לשם הגנתה, לבודד את המחבלים", אמר והוסיף: "ברגע שעשינו את זה, צריך לעשות מצור מוחלט, לא להכניס אוכל, לסגור את צינור המים, דלק, חשמל, הכול, הכול, הכול, הכול. אתה מבודד את חמאס, ובאזורים שבהם אתה נלחם, אתה עושה מצור מוחלט. ואז, או שהמחבלים מתים במנהרות, או שהם נכנעים ונותנים לנו את החטופים. יש גם מחירים מדיניים, עמדתי ידועה, אנחנו רוצים לספח חלק גדול מרצועת עזה, צריכים לאפשר הקמה של התיישבות, וחלק הממחיש את המחיר של ההפסד ושל הטעות שעשה האויב".