נתוני מדד מחירי הדירות, שפורסמו לאחרונה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), מצביעים על שינוי בשוק הנדל"ן הישראלי, עם ירידה ממוצעת של 0.5% ברבעון השני של 2025 וצניחה כוללת של 1.1% מתחילת השנה. עם זאת, ניתוח מעמיק יותר חושף תמונה מורכבת ופערים אזוריים בולטים.
הירידה במדד הממוצע מסתירה תנודות חדות באזורים שונים. במחוז תל אביב, למשל, נרשמה צניחה של 1.3% בחודש יוני לבדו, וירידה מצטברת של 3.6% מתחילת השנה. ירידה זו משקפת הוזלה של כ-115 אלף שקלים במחיר דירה ממוצעת שעמדה על 3.2 מיליון שקלים. לעומת זאת, במחוז חיפה נרשמה דווקא עלייה של 2.2% מתחילת השנה, ובמחוז דרום נרשמה ירידה מתונה של 0.6% בלבד.
הנתונים של הלמ"ס מצטרפים לסקירה של הכלכלן הראשי במשרד האוצר, שמציגה קיפאון חריף בשוק הדיור. בחודש יוני נמכרו רק 5,844 דירות, הנתון הנמוך ביותר לחודש זה מזה עשרות שנים, המהווה ירידה של 29% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. הירידה החדה ביותר נרשמה במכירות של דירות חדשות על ידי קבלנים, שצנחו ב-50% בהשוואה ליוני אשתקד. ירידה זו, יחד עם התנודות המורכבות במחירי הדיור, מצביעה על מצב שברירי ולא יציב בשוק הנדל"ן הישראלי.