התנועה לאיכות השלטון הגישה תלונה רשמית לנציב תלונות הציבור על שופטים נגד השופט מנחם מזרחי, נשיא בית משפט השלום בראשון לציון. התלונה הוגשה בעקבות החלטתו של השופט בתיק של יונתן אוריך, יועצו לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בפרשת הקשרים הקטאריים.
על פי התלונה, השופט מזרחי דחה ב-14 באוגוסט 2025 את בקשת המשטרה להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על אוריך. לטענת התנועה, החלטה זו הסתמכה במידה רבה על דברי ראש הממשלה וקבעה כי אוריך אינו מוגדר כ"עובד ציבור". התנועה טוענת כי ההחלטה פוגעת באמון הציבור במערכת המשפט ובשלטון החוק.
התלונה מגיעה לאחר שבית המשפט המחוזי, בהרכב בראשות השופט עמית מיכלס, ביטל את החלטתו של השופט מזרחי ומתח ביקורת על נימוקיה. השופט מיכלס ציין כי ההכרעה של בית משפט השלום כללה "קשיים רבים", ביניהם התעלמות מהנחיות ערכאות גבוהות יותר, שימוש חריג בציטוטים מחומרי חקירה חסויים והסתמכות יוצאת דופן על עדות ראש הממשלה.
בנוסף, השופט מיכלס הבהיר כי שאלות מהותיות, כמו הגדרתו של אוריך כעובד ציבור, אינן צריכות להיקבע בהליך מעצר ימים אלא בהליך עיקרי מלא. עוד צוין כי השימוש בציטוטים נרחבים מחומרים חסויים נחשב לחריג ביותר בהחלטה שיפוטית.
עו"ד עדן בויום מהתנועה לאיכות השלטון אמר כי "התנהלותו של השופט מזרחי מעלה שאלות רבות, והכרחי שהן יתבררו על ידי נציב תלונות הציבור על השופטים". בתלונה נכתב כי על השופט לנהוג ביושר ובהגינות, תוך שמירה על חיזוק אמון הציבור במערכת המשפט, במיוחד בנושאים רגישים כמו זה.