חבר הקבינט השר זאב אלקין שיבח את ניהול המלחמה של ראש הממשלה בראיון ל"קול ברמה" ואמר: "ראיתי את ניהול המלחמה עם איראן של נתניהו שהיה מופתי מבחינה מדינית ובטחונית".
בנוגע למשא ומתן על עסקת החטופים, טען השר אלקין כי חמאס הוא זה שמורח את הזמן. "גם ההצעה של ויטקופף שחמאס מרח אותנו איתה חצי שנה, לא הייתה עסקה חלקית, אלא בשלבים. חמאס הכשיל את המו"מ, מצבם של החטופים ידוע וזה לא נכון לפרוס את העסקה לאורך זמן. אם ניתן לחמאס למרוח זמן, לא יישאר את מי לשחרר".
הוא המשיך ותקף את עמדת האופוזיציה ואמר: "אלו שדורשים היום עסקה חלקית, תקפו אותנו לפני כמה חודשים שהם נגד עסקה חלקית". לדבריו, "האופוזיציה מחזיקה בעמדה שהיא בעצם כניעה לחמאס", וכי "חמאס רוצים להישאר בשלטון, להתחמש ולחזור ל-7.10".
בהתייחסות לאבטחת הטיסות לאומן, אמר אלקין כי המדינה חייבת להשתתף בביטחון הנוסעים. "זה האירוע הכי גדול של ישראלים בחו"ל ומדינת ישראל מחויבת לביטחון הנוסעים", אמר השר. "זה אירוע יותר גדול מכל משחק כדורגל או אירועים אחרים. בכל הממשלות, כולל ממשלות שלפיד ישב בהן, מדינת ישראל שלחה שוטרים, אי אפשר לצבוע את זה כאירוע חרדי, רוב הנוסעים הם לא חרדים ושירתו בצבא. יש כאן המון פייק".