שר העלייה והקליטה, ח”כ אופיר סופר, אירח היום (חמישי) בלשכתו בירושלים את שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי. במהלך הפגישה שוחחו השניים על נושאים מדיניים וביטחוניים שעל סדר היום, בהם המו״מ לשחרור כלל החטופים והרחבת הלחימה בעזה, ההתמודדות עם גלי אנטישמיות גוברים בעולם, וכן המאמץ המדיני לסיכול יוזמות בין־לאומיות להכרה במדינה פלסטינית.
השר סופר פתח את הפגישה בהבעת תודה לשגריר על תמיכתה העקבית והנחושה של ארצות הברית במדינת ישראל מאז פרוץ המלחמה, ובפרט במהלך מבצע “עם כלביא”. כמו כן, הביע את הערכתו האישית לעמדותיו הנחרצות של השגריר בזכותה של ישראל להגן על עצמה ועל זכותה ההיסטורית על ארץ ישראל.
השר סופר הציג בפני השגריר את תוכניות משרד העלייה והקליטה לשילוב מיטבי של העולים בקהילות השונות בישראל. במסגרת זו, הדגיש את חשיבות העמידה האיתנה מול אנטישמיות גוברת, במיוחד בקמפוסים ומוסדות אקדמיים ברחבי העולם.
עוד במהלך הפגישה הביע השר סופר דאגה נוכח היעדר המענה המספק מצד ממשלות מערביות, בהן צרפת, בריטניה וקנדה בהתמודדות עם גילויי הסתה ואלימות והודה לשגריר האמריקאי על נחישותו במאבק באנטישמיות וקמפיין השקרי כנגד ישראל.
השר אופיר סופר: ״שמחתי להיפגש עם השגריר מייק האקבי, ידיד אמת של מדינת ישראל. השגריר מבטא את מחויבותה העמוקה של ארצות הברית ושל הנשיא טראמפ לביטחונה של ישראל, לזכותה להכריע את אויביה, ולהשיב את כל החטופים. לארצות הברית תפקיד מרכזי במניעת הכרה במדינה פלסטינית על ידי מדינות כמו קנדה, צרפת ובריטניה וסיוע במאבק באנטישמיות״.