שגריר ישראל באו"ם דני דנון, התייחס היום (שני) בראיון לרדיו גלי ישראל לתוכנית של דונלד טראמפ לרצועת עזה ביום שאחרי המלחמה. דנון הדגיש את מחויבותו של טראמפ לישראל, ואמר כי הנשיא "שוב מוכיח את המחויבות שלו כלפי מדינת ישראל, למרות כל האמירות כאילו הוא 'התהפך'". בנוסף, הוא הדגיש כי הוא מצפה להצטרפות מדינות נוספות לתוכנית: "ארצות הברית היא גורם משמעותי שיכולה להביא מדינות נוספות לפעול לטובת התוכנית הזו".
דנון הבהיר שהתוכנית הזאת תתממש רק בתנאי אחד: "כל זה יקרה רק בתנאי שחמאס לא יהיה בעל הבית. התנאי הזה הוא תנאי יסוד לכל מהלך בינלאומי ברצועה".
כזכור, ה"וושינגטון פוסט" חשף פרטים על התוכנית של הנשיא, בנוגע ליום שאחרי המלחמה ברצועת עזה. על פי הפרסום, טראמפ מציע להקים משטר נאמנות אמריקאי שיחליף את שלטון חמאס. התוכנית כוללת, בין היתר, פינוי תושבים מרצועת עזה תמורת חבילת תמריצים נדיבה: 5,000 דולר במזומן, סבסוד שיכסה ארבע שנות שכירות במקום אחר, ותמיכה במזון למשך שנה.