לאחר שנים שבהן השוק הפיראטי בדהריה שבהר חברון שימש כר פורה לפשיעה, מסחר בלתי חוקי ואמל"ח, נרשמה בימים האחרונים נקודת מפנה היסטורית. המנהל האזרחי פעל להריסת המבנים במקום, מה שהוביל לפינוי עצמי של יתר המבנים על ידי הפלסטינים.
ח"כ צבי סוכות, יו"ר ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון לענייני יו"ש, שהגיע לסיור היום (רביעי) במקום, אמר: "לפני מספר חודשים הוזמנתי לסיור כאן על ידי ראש מועצת הר חברון אלירם אזולאי ותנועת רגבים. עמדנו מול שוק פיראטי מסוכן עם כ150 מבנים לא חוקיים שהיה מוקד לגניבות רכבים, פשיעה ואמל"ח.
השוק בדהריה לפני שנהרס
כעת, אחרי לחץ ממושך, ועדות שזימנו, שיתוף פעולה הדוק השר סמוטריץ' ומנהלת ההתיישבות ופעילות משמעותית מאוד של פיקוד מרכז ומשטרת ישראל – השוק הזה הפך ממרכז פשיעה לעיי חרבות. השקט חזר לגזרה. כשאנחנו נחושים, אפשר להרוס שוק שלם ולגדוע באחת מרכז פשע וטרור בלי ירייה אחת. כשזה הופך לדפוס פעולה, גם האויב מבין ומתקפל".
השוק בדהריה לאחר שנהרס
כפי שפורסם בחודש יולי האחרון בזמן דיון חירום שקיימה ועדת המשנה לענייני יהודה ושומרון בראשות ח"כ סוכות, התחייב ראש יחידת הפיקוח במנהל האזרחי להרוס את השוק בהיקף נרחב עד סוף 2025.
השוק, שהתפרש על פני מאות דונמים וכלל כ-150 מבנים בלתי חוקיים, שיבש במשך שנים את חיי היום יום ביישובים הסמוכים. משאיות כבדות שיצאו ממנו יצרו עומסי תנועה חמורים, ותושבים תיארו כיצד הכבישים הפכו למלכודת מוות של ממש. בנוסף שימש השוק ככר פורה לפשיעה ולגניבת כלי רכב ואמל"ח. עתה, לאחר שרוב מוחלט ממבני השוק נהרסו, חוזרת תחושת הביטחון לאזור.
ח"כ סוכות סיכם את הסיור ואמר: "הוכחנו שאפשר להחזיר שלטון חוק גם במקומות שבהם כולם הרימו ידיים. זה צריך להיות דפוס פעולה מתוך עוצמה ונחישות. אפס סובלנות להפקרות, אפס ויתורים על הריבונות שלנו, רק ככה האויב מבין ורק כך הוא מתקפל בעצמו".
אני מודה לשר בצלאל סמוטריץ' השר במשרד הביטחון שנרתם למשימה, לראש מועצת הר חברון אלירם אזולאי ולאנשי מחלקת הקרקעות במועצה, לתנועת רגבים, ולאנשי פיקוד המרכז והמנהל האזרחי על המאבק להריסת מרכז הפשיעה הזה.
סוף סוף מפנים קצת ערבים..
פעולה מוצלחת
צריך להתיישב שם אכשיו
למה להפסיק לקיים דיונים אין סופיים באם להרוס סוכת עץ או פחון עלוב כלשהוא הרי אפשר להמשיך בדיונים עד סוף כל הדורות.
ביבי נתניהו עשה טעות שמסר את כל שכונות מערב חברון: את קבר עת עתניאל בן קנז, אשל אברהם, אלוני ממרא, מעיין שרה, העיר העתיקה חברון. מתחם הקבר עתניאל בן קנז שבשכונה ואזור כיכר השוטר במערב חברון שנקנו על ידי היהודים במאה ה-19, אלוני ממרא שרידי עתיקות מתקופת האבות, אשל אברהם שזו עץ עתיק שאברהם אבינו נטע, מעיין שרה ששרה הולידה את בנה במעיין שרה, העיר העתיקה של חברון שגרו שלוש זוגות הורים ולכן יש לגרש ולהגר את כל הפלסטינים מכל העיר חברון לאפריקה ולאכלס יהודיות/ים בכל השכונה שנמצא הקבר ולאכלס משפחות יהודיות בכל בתי העיר חברון! במיוחד בשכונות מערב חברון:… להמשך קריאה »