יוליה נבלניה, אלמנתו של מנהיג האופוזיציה הרוסית אלכסיי נבלני, פרסמה היום (רביעי) האשמה חמורה נגד משטר פוטין, וטענה כי בדיקות מעבדה שנערכו בחו"ל הוכיחו שבעלה הורעל למוות בכלא. בדבריה, שפורסמו ברשת X, היא חשפה פרטים מטרידים על התנאים הקשים בהם הוחזק והשתלשלות האירועים ביום מותו הפתאומי.
"הצלחנו להעביר את החומרים הביולוגיים של אלכסיי לחו"ל", כתבה נבלניה, וחשפה כי שתי מעבדות עצמאיות הגיעו למסקנה חד-משמעית. "מעבדות אלו, באופן בלתי תלוי זו בזו, הגיעו למסקנה שאלכסיי הורעל. תוצאות אלו הן בעלות חשיבות ציבורית וחייבות להתפרסם. כולנו ראויים לדעת את האמת".
נבלניה תיארה את ההתעללות שספג נבלני לאורך שלוש שנות מאסרו. "בשלושת השנים שבילה מאחורי סורג ובריח, תנאיו הידרדרו יותר ויותר. הם לא רק רצו להרוג אותו הם ניסו לשבור אותו", סיפרה. היא ציינה כי הוא עבר עינויים של רעב, קור, ובידוד מוחלט. "הוא הוחזק תקופות ארוכות בתא עונשין ללא חפצים אישיים, ללא ספרים, אפילו לא עט ונייר בתא העונשין הזה הם הרגו אותו".
בפוסט מפורט, נבלניה תיארה את רגעיו האחרונים של נבלני ב-16 בפברואר. "בסביבות השעה 12:10, אלכסיי הוצא ל'הליכה' שתוכננה לו. זמן קצר אחרי שההליכה החלה, אלכסיי דפק על הדלת ואמר שהוא חש ברע". לדבריה, במקום לקבל טיפול רפואי, הוא הוחזר לתא העונשין, כשהוא מתקשה לנשום וסובל מכאבים עזים בחזה ובבטן. "הוא אמר שהחזה והבטן שלו בערו. ואז הוא התחיל להקיא".
עוד תיארה נבלניה כיצד השומרים נעלו את התא והותירו את נבלני לבדו. "רק ראש היחידה הרפואית, כשחזר מארוחת צהריים, הורה להעביר אותו לחדר המרפאה והזמין אמבולנס אחרי יותר מ-40 דקות. הצוות שהגיע עשר דקות לאחר מכן ניסה לבצע בו החייאה, אך ללא הצלחה. בשעה 14:23, מוניטור הלב הראה אפס פעילות".
בסיום דבריה, קראה נבלניה לציבור לפעול להחלפת השלטון הרוסי ודרשה לפרסם את תוצאות נתיחת גופתו. נבלני, שהיה בן 47 במותו, הלך לעולמו באופן פתאומי ב-16 בפברואר 2024 בכלא ברוסיה, שם ריצה עונש מאסר בגין האשמות שנחשבו כמפוברקות על ידי גורמים במערב.