ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, התייחס לפגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה"ב.
בראיון לרשת ב' גנץ ציין כי ראש הממשלה היה ברור באופן מוחלט באמירותיו בנוגע למדינה פלסטינית: "מה ששמענו מראש הממשלה באופן מאד ברור זה שהוא לא יאפשר לעולם הקמת מדינה פלסטינית ביו"ש. לדבריו אם תהיה מדינה פלסטינית לא יהיה קיום למדינת ישראל."
עם זאת, גנץ הביע דאגה גדולה בנוגע לנושא הריבונות: "מצד שני יצאנו מודאגים כי בנושא הריבונות לא שמענו ממנו שום אמירה ברורה מתי זה יהיה ואיך זה יהיה."
גנץ הזהיר מפני יצירת ואקום, וקבע: "אנחנו מאמינים שאין וואקום, כלומר, אי אפשר לומר לא תהיה מדינה פלסטינית ולא נחיל ריבונות. בסוף, מי שלא רוצה להחיל ריבונות זה כי הוא רוצה להקים מדינה פלסטינית."
במהלך הריאיון, הדגיש גנץ כי תפקידו של ראש הממשלה בפגישה עם הנשיא טראמפ הוא לייצג את האינטרסים הביטחוניים של ישראל:
"תפקידו של ראש ממשלת ישראל הוא לייצג את מדינת ישראל, אנחנו לא רפובליקת בננות ואחנו מצפים שראש הממשלה ייצג את האינטרסים של מדינת ישראל בפגישה עם הנשיא טראמפ."
מה עם התחייבות ביבי לתגובה הולמת על החלטות מדינות צרפת ובריטניה הכרה בפלסתינים?