על רקע המאמצים להשבת גופות החטופים המוחזקים ברצועת עזה, דווח הערב (רביעי) כי ארגוני טרור נוספים הפועלים ברצועה העבירו לידי חמאס חטופים חללים. בישראל נערכים לפעימה נוספת של השבת הגופות, המתוכננת להתקיים סביב השעה 21:00, ודורשים מחמאס לפעול באופן מיידי.
"לא ניתן להחזרת החללים להימרח. חמאס צריך לפעול באופן רציני", אמר גורם ביטחוני ישראלי המעורה בנושא. הגורם הוסיף כי מתקיים מאמץ מתמשך ללחוץ על חמאס להעביר לידי ישראל חללים נוספים, כאשר גורמי ביטחון מדגישים כי ארגון הטרור מחזיק בגופות נוספות ויכול להשיבן לישראל בהתאם למתווה שהוצג על ידי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. בהתאם לכך, נשמעה קריאה למתווכות הבינלאומיות להמשיך ולהפעיל לחץ על הארגון.
על פי ההיערכות, נציגי הצלב האדום יגיעו לנקודות חבירה שנקבעו בעיר עזה, שם ימסרו לידיהם ארונות החללים. משם יועברו הארונות לידי כוח צה"ל בשטח הרצועה, ולאחר טקס קצר בגבול – הכולל קריאת פרקי תהילים וכיסוי הארונות בדגל ישראל – יועברו הגופות בשיירה מאובטחת.
הארונות יועברו ישירות לזיהוי במכון לרפואה משפטית באבו כביר. יצוין כי חמאס טרם פרסם את שמות החללים שבכוונתו להשיב ארצה, וההודעה הרשמית על זהותם תימסר למשפחות רק לאחר השלמת הליך הזיהוי.
בתוך כך, הוחלט בישראל שלא לאפשר את פתיחת מעבר רפיח לתנועת פלסטינים, וזאת עד שחמאס יפעל להשבת חללים נוספים.
…..אז לא רק חמס פועלים בעזה!