מפלגת יש עתיד הודיעה היום (רביעי) על בחירתו של חבר הכנסת מאיר כהן (69) לתפקיד יו״ר הקרן הקיימת לישראל מטעם המפלגה. ההחלטה התקבלה על ידי ראש האופוזיציה יאיר לפיד, שמסר כי כהן יסייע בהיערכות המפלגה לבחירות הקרובות.
מאיר כהן, ממייסדי יש עתיד, כיהן כחבר כנסת במשך 12 שנים ברציפות, שימש שר הרווחה ושר מטעם המפלגה בממשלות שונות, והוביל לאורך השנים את מנגנון השטח של המפלגה. עם כניסתו לתפקיד החדש בשבועות הקרובים, יסיים כהן את כהונתו בכנסת.
לפיד בירך ואמר כי ״מאיר כהן היה ויישאר חלק ממשפחת יש עתיד, ויסייע בהתארגנות המפלגה לקראת הבחירות״. כהן מצדו הודה על האמון ואמר כי ימשיך לסייע ליאיר לפיד להוביל את הממשלה הבאה שתביא שינוי לעם ישראל.
עם זאת, במערכת הפוליטית מזכירים כי בעבר קרא לפיד להלאים את קק״ל ולהחזיר אותה לניהול המדינה, ובמפלגתו הצהירו כי כל תפקידיה במוסדות הלאומיים ימולאו בהתנדבות. המינוי הנוכחי, אם כן, עומד בסתירה להצהרות העבר ומעלה שאלות באשר לעקרונות שהוצגו על ידי המפלגה לאורך השנים.