סאגת פרשיית שדה תימן, לא מפסיקה לספק כותרות והבוקר מודיע שר הביטחון ישראל כ"ץ על הדחתה של הפצ"רית האלופה יפעת תומר-ירושלמי, לאחר שלפני מספר ימים הודיעו בצה"ל על יציאתה לחופשה.
בהודעה מלשכת השר כ"ץ נמסר כי "שר הביטחון ישראל כ"ץ החליט כי הפצ"רית, יפעת תומר ירושלמי, לא תוכל לשוב לתפקידה נוכח חומרת החשדות ורגישות תפקיד הפצ"ר שממונה על אכיפת החוק וקביעת הנורמות המשפטיות בכל צה"ל".
בלשכת כ"ץ מבהירים כי בקרוב יידרש למנות לה מ"מ ובכוונת שר הביטחון להתחיל בהליך למינוי פרקליט צבאי ראשי חדש בהקדם, תוך שהם משגרים מסר פומבי לרמטכ"ל, כי המינוי ייעשה אך ורק בתיאום עם השר: "כידוע ולפי חוק, מינוי פרקליט צבאי ראשי מתמנה על ידי שר הביטחון, על פי המלצת הרמטכ"ל" נכתב.
בתוך כך, הבוקר חשפה העיתונאית אילה חסון ברשת X את מאחורי הקלעים של הפיצוץ בפרשה: "הפצ״רית החליטה למנות את הדוברת של הפרקליטות הצבאית שהיא למעשה דוברת שלה, לתפקיד של שופטת בבית הדין הצבאי. במסגרת הקידום נערכה לדוברת בדיקת פוליגרף בשב״כ, שם התגלתה האמת".
חסון מציינת כי הדוברת "הודתה בהעברת חומרי חקירה של לוחמי כוח 100 , בדיקות פוליגרף תיאור הארוע (שהתברר כעלילת דם) וסרטונים לגיא פלג. באישורה ובידיעתה של הפצ״רית".
כי נימכרנו אני ועמי …..
שמאלנים רשעים