ברקע מעצרה של הפצ"רית האלופה יפעת תומר-ירושלמי, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, תקף בחריפות את היועמ"שית בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית, ואמר כי היועמ"שית עו"ד גלי בהרב מיארה "רועדת מפחד שהטלפון של הפצ"רית יימצא – כי יש בו ראיות חמורות הקושרות אותה עצמה".
בן גביר האשים את בהרב-מיארה בניסיון לחבל בחקירה, וטען כי היא פעלה "להגן על הפצ"רית ועל מעמד הדיפ סטייט". לדבריו, "היועמ"שית היא זו שהגישה יחד עם הפצ"רית את התצהיר השקרי לבג"ץ, והיא אחראית להנחות שניתנו לה במהלך החקירה – כולל האפשרות להעלים את מכשיר הטלפון".
השר הוסיף כי הוא מקווה שהמשטרה "תצליח להגיע למכשיר ולשחזר את תוכנו", וציין כי הדבר עשוי להוביל ל"גילוי מלא של האמת בפרשה החמורה, שהחלה בניסיון לפגוע בשמם של החיילים הגיבורים שלנו. ברור לכולנו שכאשר ייחשפו החומרים שבטלפון הזה – האדמה תרעד. וליתר דיוק, האדמה שתחת הדיפ סטייט תרעד".
בהתייחס לחוק עונש מוות למחבלים שאושר היום בוועדה, בירך בן גביר בירך על תמיכתו של ראש הממשלה, אך ציין כי החוק חייב לעבור "בלי שום סייג", כך ששופטים לא יוכלו להימנע מהטלת עונש מוות על מי שיורשע ברצח ממניעים של גזענות או עוינות כלפי הציבור. "ידע כל מחבל: כאשר הוא מגיע לרצוח, יש לו דין אחד — מוות", אמר בן גביר, ואף הדגיש כי קידום החוק מהווה "מחויבות שלנו לציבור ולעשיית צדק עם קורבנות הטרור".