היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעה הערב (חמישי) על החלטתה להעביר את האחריות על חקירת פרשת הפצ"רית לידי פרקליטות המדינה. זאת, לאחר שיועמ"שית משרד המשפטים קבעה כי היא מנועה מלעסוק בנושא. במקביל, שר המשפטים יריב לוין הטיל את ניהול החקירה על השופט בדימוס אשר קולה, נציב תלונות הציבור על שופטים, במה שיוצר חזית משפטית פתוחה לגבי זהות הגורם שינהל בפועל את ההליך.
החלטתה של בהרב-מיארה להסתלק מהעיסוק בתיק התקבלה בעקבות חוות דעת שהוגשה לה על ידי יועמ"שית משרד המשפטים, עו"ד יעל קוטיק. קוטיק כתבה לבהרב-מיארה כי "בשלב זה על היועצת המשפטית לממשלה להימנע מלהשתתף בליווי ופיקוח על החקירה המתנהלת כעת". היא הדגישה כי "אין בעמדה זהירה זו בשום אופן כל הטלת דופי או נקיטת עמדה ביחס למעורבותה של היועמ"שית בהליך, אלא כל מטרה להבטיח את עצמאות הליך החקירה, אף אם במראית פני הדברים". ההודעה הרשמית של בהרב-מיארה צפויה להיות מוגשת בהמשך היום לשופטי בית המשפט העליון.
במקביל, שר המשפטים יריב לוין פעל והטיל את האחריות על החקירה על השופט בדימוס אשר קולה. במכתב רשמי כתב לוין כי בתוקף סמכותו ולאחר התייעצות עם ממלא מקום נציב שירות המדינה, הוא מטיל על קולה, נציב תלונות הציבור על שופטים, את מילוי תפקיד היועצת המשפטית לממשלה לעסוק בפרשת הדלפת הסרטון מבסיס "שדה תימן" וכן ב"עבירות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים והחקירתיים השונים, שבוצעו לכאורה במסגרת הפרשה". המינוי של לוין נקבע כזמני, "עד שתוסר המניעה של היועצת המשפטית לממשלה לעסוק בעניין".
ההכרעה לגבי מי הגורם שינהל בפועל את החקירה הרגישה הפרקליטות או נציב תלונות הציבור על שופטים עשויה להתקבל לבסוף בבג"ץ.