על רקע נתוני רמ"י, לפיהם עד סוף השנה צפויים להיסגר כ-70 מכרזים הכוללים כ-7,000 יחידות דיור, השאלה המתבקשת היא האם מדובר בתחילתה של מגמה חדשה בשוק הנדל"ן הישראלי. היזם יקי רייסנר, בעלים של קבוצת רייסדור ואחד הפעילים הבולטים בענף, מתייחס למצב בשטח ומציג תמונת מצב עדכנית לצד תחזית לעתיד הקרוב.
לדברי רייסנר, אין מדובר באירוע חד-פעמי אלא בתחילתה של מגמה ברורה: "השוק מבין שההמתנה הסתיימה. הציבור חזר לרכוש, יזמים חוזרים לשווק, והמדינה מוציאה מכרזים בהיקפים גדולים. זו לא קפיצה רגעית – זו התאוששות טבעית לשוק שסבל מעיכוב זמני".
בתשובה לשאלה האם סיום המלחמה הוא הטריגר להתאוששות, רייסנר מסביר כי אמנם המלחמה יצרה בלימה זמנית, אך לא היא הסיבה היחידה לשינוי: "הביקוש לדירות בישראל הוא אחד הגבוהים בעולם המערבי. אין כאן בועה. יש מציאות של גידול אוכלוסייה והיעדר אלטרנטיבה. גם אם יש הפוגות, הכיוון ארוך הטווח ברור: השוק חייב להמשיך לעלות".
בעוד שחלק מהרוכשים ממתינים לירידת מחירים, רייסנר מצנן את הציפיות: "אנחנו רואים גידול בהיצע, אבל הוא לא מדביק את הביקוש. המחירים אולי יתייצבו לזמן קצר, אבל אין בסיס לירידות משמעותיות. להיפך, ככל שהשוק יתייצב והמשק יתאושש, המחירים יחזרו לטפס".
על פי נתוני רמ"י, הדרום מושך את מרבית המכרזים החדשים – מאופקים ונתיבות ועד לקריית גת: "הדרום כבר לא נחשב פריפריה במובן הישן. מדובר באזורים עם תחבורה מצוינת, פארקי תעשייה, מוסדות חינוך וקהילות צומחות. הציבור מבין שזה העתיד, גם למגורים וגם להשקעה".
רייסנר מציין כי המחסור בקרקעות בערים החרדיות הקלאסיות דוחף את הציבור למרכזי מגורים חדשים: "בית שמש ממשיכה לגדול, אבל היא לא לבד. קריית גת, כסיף ונתיבות מציעות אלפי יחידות לציבור החרדי, במחירים נגישים ובתנאי תכנון שמתאימים לצרכיו. זו מגמה שתלך ותתרחב".
לסיכום, רייסנר מדגיש כי שוק הנדל"ן הישראלי נכנס לתקופה של תנועה מחודשת, שבה מתקיים שילוב נדיר בין היצע גבוה יחסית למחירים שעדיין לא טיפסו: "אנחנו נמצאים בתחילתה של מגמת התאוששות. מי שמנצל את התקופה הזו, יקצור את הפירות בשנים הקרובות. מי שמחכה, עשוי לגלות שהמחירים כבר ברחו לו".
למכירה בית פרטי בנתיבות
למביני עיניין כ 300 בנוי
פוטנצייל ענק חלוקה ליחידות דיור
0533622262 ללא תיווך
המחירים ברחו לציבור ממזמן וכול הקבלנים מנותקים כמו שענף הנדלן התנתק מכוח הקניה. תעלו מחירים לשמיים ו…
מי ישלם? חיים בסרט.
רובם עוד מעט יפשטו רגל עור. הכוח בידיים של הציבור אם הם רוצים להוריד מחירים זה פשוט פשוט פשוט.
פשוט תמשיכו לא לקנות אסור לקנות פשוט לא לקנות.
ואז נראה אותם בעוד שנה שנתיים.
אם יורידו מחירים דרסטית אז שהציבור יקנה. אין סיבה שכול חדר מעפן יעלה יותר מ300 אלף שח. אלא אם אתם פראיירים שרוצים להיות משועבדים עד מוות לקירות ואבנים.
חלומות…נגמרו החגיגות
נאמר מפי אינטרסנט שקיבל בראש מחבריו על זה שאמר שהשוק קר תסבירו לי איך כשהמדינה משחררת וזה הוא אומר מלאאא פרויקטים המחיר עולה.כל בניין מליון קומות פרוייקטים מקבלים שעוברים להשכרה ירידה שלא היתה כזאת אף פעם מחירים בעננים עם חברות שנסגרות או משלמות שכר נמוך.רק במדינת ישראל זה יכול להיות